eur:
401.37
usd:
365.71
bux:
73411.75
2024. október 5. szombat Aurél
Nyitókép: Pexels.com

Átgördültek a szlovák határon a világszerte rettegett motorosbanda tagjai

Több ezer tag és klubvezető indult el a világ minden tájáról Pozsonyba, a Hell's Angels motorostalálkozóra, Szlovákiában először szerveznek ilyen nagyszabású összejövetelt.

A Pokol Angyalai (Hell's Angels) motorosklub tagjai minden évben egy nagyszabású találkozó keretében gyűlnek össze, rendre más-más fővárosban. Idén a választásuk Pozsonyra esett, és a közeli Somorján fognak tanyázni.

A helyi rendőrség, a polgármester, sőt még a pozsonyi amerikai nagykövetség is figyelmeztetett korábban a világ egyik legrettegettebb motoros bandájaként számon tartott Hell's Angels tagjainak érkezésére. Emiatt több rendőrt és katonát vezényeltek a határokra, csütörtökön délelőtt pedig már ellenőriztek is a jarovcei határátkelőn – írja a parameter.sk.

Az elmúlt nap folyamán a motorosklubhoz tartozó több kisebb csoport is megérkezett Somorjára békés körülmények közt. A rendőrség is megerősítette, hogy nem került sor rendbontásra. A hatóságok azonban továbbra is elővigyázatosságra intenek: „Aki jogellenes cselekményt észlel, azonnal értesítse a rendőrséget az ingyenesen hívható 158-as telefonszámon" – közölték.

A világ több mint ötven országában jelen lévő és sok ezer tagot számláló Hell's Angels gyökerei a negyvenes évek végi Egyesült Államokba nyúlnak vissza, szélesebb ismertségre csak a hatvanas években tett szert. A közvélekedés szerint bűnszervezet, a klub azonban állítja, hogy legfeljebb egyes tagjai tekinthetőek bűnözőknek, maga a szervezet a törvényeket betartva működik.

A bandát olyan bűnözői tevékenységekkel hozzák összefüggésbe, mint erőszakos bűncselekmények, illetve fegyver- és kábítószer-kereskedelemmel kapcsolatos bűncselekmények – írja a startitup.sk.

Címlapról ajánljuk
Ákos: nem jó kimondani, hogy hatalmas vihar közeleg – egymásra kell nézzünk, emberek

Ákos: nem jó kimondani, hogy hatalmas vihar közeleg – egymásra kell nézzünk, emberek

Én arra hívok mindenkit, aki ezt a lemezt hallgatja, hogy ember legyen velem együtt, hogy egymás számára emberek lehessünk, és hogy megfogalmazhassunk nyugodtan aggodalmakat és örömöket anélkül, hogy a másik folyton ellenséget látna bennünk – mondta Kovács Ákos dalszerző, előadóművész az InfoRádió Aréna című műsorában, ahol beszélt a most megjelent Metropolis című dupla albumáról és a december 14-i Aréna-koncertjéről is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.10.07. hétfő, 18:00
Karácsony Gergely
Budapest főpolgármestere
A hét végére sikerült javítani az amerikai tőzsdéknek

A hét végére sikerült javítani az amerikai tőzsdéknek

Továbbra is nyomás alatt vannak a világ tőkepiacai, a befektetők elsősorban az Irán és Izrael közötti konfliktusra figyelnek. Csütörtökön eséssel fejezték be a kereskedést az európai és az amerikai tőzsdék, ma ehhez képest már emelkedés látszott Európában, és az amerikai tőzsdék is feljebb kerültek. Az EU kínai elektromos autók büntetővámjával kapcsolatos döntésére emelkedett az európai autók részvényárfolyama, a hangulatot a délután megjelent, vártnál jobb amerikai munkaerőpiaci adat is javította.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. október 4. 21:32
×
×
×
×