eur:
386.98
usd:
356.05
bux:
68088.24
2024. május 18. szombat Alexandra, Erik
BERLIN - JUNE 06:  Kate and Gerry McCann, the parents of the missing 4-year-old British girl Madeleine McCann, display a poster of their missing daughter during a press conference on June 6, 2007 in Berlin, Germany. Kate and her husband Gerry are in Berlin to spread the word in the search for their missing duaghter Madeleine who disappeared from their holiday apartment in Praia da Luz, Portugal on May 3, 2007.  (Photo by Miguel Villagran/Getty Images)
Nyitókép: Miguel Villagran/Getty Images

Portugál víztározóhoz vezettek a Madeleine McCann-ügy szálai, kutatás kezdődik

Ötven kilométerre onnan, ahol a brit kislány 2007-ben nyomtalanul eltűnt.

Az egyik portugáliai víztározóban kezdenek kutatást keddtől a tizenhat éve Portugáliában eltűnt brit kislány, Madeleine McCann ügyében nyomozó brit és portugál hatóságok.

A Sky News brit kereskedelmi hírtelevízió beszámolója szerint a kutatást az Arade folyón gáttal kialakított tározónál végzik, 50 kilométerre Madeleine McCann eltűnésének helyszínétől.

A kislány a dél-portugáliai Praia da Luz főleg britek látogatta, Ocean Club nevű üdülőközpontjából tűnt el nyomtalanul 2007 májusában, néhány nappal negyedik születésnapja előtt. A gyermek - két kisebb testvérével - a család földszinti szállodai szobájában aludt, miközben szülei az üdülő szabadtéri éttermében, baráti társasággal vacsoráztak.

Az anya és az apa bizonyos időközönként felváltva benéztek a szobába, hogy minden rendben van-e, ám amikor Madeleine édesanyja, Kate McCann este tíz óra felé ellenőrizte a gyerekeket, a kislány már nem volt az ágyában.

Az ügyet szinte példátlan nemzetközi figyelem kíséri, különösen azóta, hogy a portugál rendőrség 2007 őszén a szülőket, Gerry és Kate McCannt nyilvánította gyanúsítottá.

A gyanúsítást egy ével később érdemi bizonyítékok hiányában feloldották, a kislánynak viszont azóta sem lelik nyomát.

A Sky Newsnak nyilatkozó rendőrségi illetékesek elmondása szerint a portugáliai víztározó átkutatását a német rendőrség kérte.

A német vádhatóságok 2020-ban bejelentették, hogy véleményük szerint a brit kislány valószínűleg már nem él, és feltételezett meggyilkolásával egy német állampolgárt gyanúsítanak, akit eddig csak Christian B. néven azonosítottak.

A gyanúsított jelenleg hétévi börtönbüntetését tölti, miután megerőszakolt egy 72 éves amerikai nőt ugyanabban a portugáliai térségben, ahonnan Madeleine McCann eltűnt, de Madeleine ügyében eddig nem emeltek vádat ellene.

Christian B. folyamatosan tagadja, hogy köze lett volna a kislány eltűnéséhez.

Madeleine McCannt, akinek múlt pénteken lett volna a huszadik születésnapja, eltűnése óta Marokkótól Belgiumon, Svédországon, Kanadán és Dubajon át Ausztráliáig a világ szinte minden pontján látni vélték, de eddig sehol nem akadtak a nyomára.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.21. kedd, 18:00
Rigó Csaba Balázs
a Gazdasági Versenyhivatal elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×