eur:
392.6
usd:
362.16
bux:
72132.83
2024. július 7. vasárnap Apollónia
Mentőautók a Mercedes-Benz német autóipari vállalat sindelfingeni gyára előtt 2023. május 11-én, miután egy férfi lövöldözött az üzemben, és egy embert megölt, egyet súlyosan megsebesített.
Nyitókép: MTI/EPA/Ronald Wittek

Újabb merénylet Németországban: lövöldözés a Mercedes gyárában

Két halottat követelő, véres merénylet történt a reggeli órákban a Mercedes-Benz autógyár sindelfingeni telephelyén. A feltételezett merénylőt, egy 53 éves férfit őrizetbe vették.

Beszámolók szerint a rendőrség nagy erőkkel tartózkodik a helyszínen, és folytatja a nyomozást. A hatóságok a rendelkezésre álló információk szerint egyetlen merénylőt feltételeznek.

Egyelőre semmifajta információ nem áll rendelkezésre arról, hogy az őrizetbe vett férfi milyen indítékkal hajtotta végre tettét. Ugyanakkor

a hatóságok kizárják azt, hogy a merénylő ámokfutást hajtott volna végre.

Az üzem dolgozóit és a környék lakosságát igyekeztek megnyugtatni, hogy nincs további veszély.

Hatósági közlés szerint az első hívások nem sokkal nyolc óra előtt érkeztek a rendőrségre. A sebesült személyt mentőhelikopterrel szállították egy közeli kórházba.

Sindelfingen, 2023. május 11.
Rendőrautók a Mercedes-Benz német autóipari vállalat sindelfingeni gyára előtt 2023. május 11-én, miután egy férfi lövöldözött az üzemben, és egy embert megölt, egyet súlyosan megsebesített.
MTI/AP/DPA/Julian Rettig
Sindelfingen, 2023. május 11. Rendőrautók a Mercedes-Benz német autóipari vállalat sindelfingeni gyára előtt 2023. május 11-én, miután egy férfi lövöldözött az üzemben, és egy embert megölt, egyet súlyosan megsebesített. MTI/AP/DPA/Julian Rettig

Sindelfingen Stuttgart közelében fekszik, a Mercedes-Benz ottani üzeme a cég több mint százéves múlttal rendelkező autógyára. A telephelyen mintegy 35 ezer ember dolgozik, az üzemben a cég luxusautóit gyártják.

A Bild információi szerint többen azt feltételezik, hogy a támadás a telep egyik helyi vezetője ellen irányult.

Sindelfingen, 2023. május 11.
Rendőrautó a Mercedes-Benz német autóipari vállalat sindelfingeni gyára előtt 2023. május 11-én, miután egy férfi lövöldözött az üzemben, és egy embert megölt, egyet súlyosan megsebesített.
MTI/EPA/Ronald Wittek
Sindelfingen, 2023. május 11. Rendőrautó a Mercedes-Benz német autóipari vállalat sindelfingeni gyára előtt 2023. május 11-én, miután egy férfi lövöldözött az üzemben, és egy embert megölt, egyet súlyosan megsebesített. MTI/EPA/Ronald Wittek
Címlapról ajánljuk
Kiderült, hogy egészséges-e a budapesti ivóvíz

Kiderült, hogy egészséges-e a budapesti ivóvíz

A Dunában vannak emberi eredetű szennyeződések, főként növényvédőszer- és gyógyszermaradványokat, valamint ipari korróziógátló anyagokat azonosítottak a szakemberek – mondta az InfoRádióban a Nemzeti Népegészségügyi és Gyógyszerészeti Központ vezető vízhigiénés szakértője a folyó és a budapesti ivóvíz minőségét vizsgáló átfogó kutatásokról.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.08. hétfő, 18:00
Lakatos Júlia
a Méltányosság Politikaelemző Központ stratégiai igazgatója
Folytatódnak az orosz bombázások, miközben az ukránok katonai célpontoknak látszó bábukkal próbálkoznak - Háborús híreink vasárnap

Folytatódnak az orosz bombázások, miközben az ukránok katonai célpontoknak látszó bábukkal próbálkoznak - Háborús híreink vasárnap

Az orosz bombázás három civilt ölt meg szombaton Ukrajna déli részén, Herszonban - közölték tisztviselők. Az éjszakai orosz csapások miatt több mint 100 ezer háztartás maradt áram nélkül Észak-Ukrajnában, és megszűnt a vízellátás egy regionális fővárosban - közölték szombaton az ukrán hatóságok. Közben tűz ütött ki egy gázvezetéken a Krímben - közölték vasárnap az oroszok által telepített hatóságok, akik szerint baleset történt, áldozatok pedig nincsenek. Az ukrán légierő parancsnoka mindemellett arról számolt be, hogy erői megtévesztették az orosz csapatokat katonai célpontoknak látszó modellekkel, amelyek ellen az oroszok rakétákat vetettek be. Háborús híreink vasárnap.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×