eur:
392.91
usd:
363.41
bux:
72351.87
2024. július 4. csütörtök Ulrik
Rendőrök a késes támadás helyszínén, egy edzőterem bejárata előtt a németországi Duisburgban 2023. április 18-án. Az edzőterembe két ismeretlen hatolt be és többeket megsebesített.
Nyitókép: MTI/AP/DPA/Christoph Reichwein

Elfogták a duisburgi késelőt

Egy térfigyelő kamera felvételei alapján azonosították. Szíriai állampolgár, úgy tudni, menedékkérőként érkezett.

Elfogták Duisburgban a németországi városban öt napja történt késes támadás feltételezett elkövetőjét.

A gyanúsított egy 26 éves szíriai állampolgár - jelentette a Westdeutscher Rundfunk regionális közszolgálati médiatársaság a duisburgi ügyészség tájékoztatása alapján. Lakásában lefoglaltak két kést, amelyek közül valamelyiket a kedden egy belvárosi - az otthonához közeli - edzőteremben végrehajtott támadáshoz használhatta.

A gyanúsítottat péntek óta keresték egy térfigyelő kamera felvételei alapján, nyilvános körözéssel.

Szomszédok ismerték fel a felvételen szombaton, és azonnal riasztották a rendőrséget. Röviddel éjfél után fogták el.

A Bild című lap értesülése szerint a férfi menedékkérőként érkezett Németországba. Rendőrségi ügye eddig nem volt. Egy terrorelhárító alakulat fogta el lakásában.

Az edzőterem öltözőjében történt késelésben négy férfi sebesült meg. Az első áldozat - egy 21 éves fiatalember - életveszélyes állapotban van. A támadó utána rárontott még két 24 éves és egy 31 éves férfira is, majd elmenekült. Vasárnapig egy sebesültet bocsátottak haza a kórházból.

A bűncselekmény kiváltó oka ismeretlen. Az eddigi adatok szerint a támadó nem ismerte áldozatait.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.05. péntek, 18:00
Gálik Zoltán
a Budapesti Corvinus Egyetem docense
Napokon belül távozhat Ukrajna miniszterelnöke, Zelenszkij kész tárgyalni a békéről - Híreink az ukrajnai háborúról csütörtökön

Napokon belül távozhat Ukrajna miniszterelnöke, Zelenszkij kész tárgyalni a békéről - Híreink az ukrajnai háborúról csütörtökön

Ukrán források szerint Volodimir Zelenszkij ukrán elnök hamarosan menesztheti az ország második legbefolyásosabb emberét, Denisz Simhal kormányfőt. Mindeközben a frontot ismét elárasztották az orosz Lancet-drónok: szabályosan vadásznak az ukrán páncélosokra. Kijev és az Egyesült Államok is elutasította Orbán Viktor magyar miniszterelnök tűzszüneti javaslatát. Volodimir Zelenszkij ukrán elnök újabb békekonferenciát rendezne, ezúttal Oroszország részvételével. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború legfontosabb híreivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×