eur:
394.87
usd:
367.76
bux:
71456
2024. július 2. kedd Ottó
A Miniszterelnöki Sajtóiroda által közreadott képen Orbán Viktor miniszterelnök (b) és Aleksandar Vucic szerb köztársasági elnök Belgrádban, ahol munkareggeli keretében tárgyaltak 2023. április 22-én.
Nyitókép: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer Zoltán

Fokozza a hadiipari együttműködést Magyarország és Szerbia

Belgrádban tárgyalt Orbán Viktor miniszterelnök szombaton Aleksandar Vucic szerb államfővel; a megbeszélés fő témája a két ország hadiipari együttműködésének elmélyítése volt. 

A miniszterelnököt Szalay-Borovniczky Kristóf honvédelmi miniszter, Palkovics László, az N7 Nemzeti Védelmi Ipari Innovációs Holding Zrt. vezérigazgatója és Kovács József nemzeti információs államtitkár is elkísérte Belgrádba.

A tárgyaláson áttekintették Magyarország és Szerbia katonai együttműködésének lehetőségeit; megállapították: a következő években megnyílik az út a haditechnikai és haderőfejlesztési kooperáció új szintre emeléséhez.

Orbán Viktor és Aleksandar Vucic megvitatták az európai biztonsági helyzetet és az ukrajnai háború fejleményeit, valamint a Nyugat-Balkán európai integrációjának perspektíváit is.

A közleményen túl a miniszterelnök a Facebookon a szerb miniszterelnökkel közös képet tett közzé. Azt írta: "Blokkosodás helyett együttműködés, háború helyett béke. Vucsics elnökkel a béke pártján állunk!"

A magyar delegáció ellátogat a batajnicai légibázisra, ahol a Szerb Fegyveres Erők Napja alkalmából megrendezett "Gránit 2023" nyilvános katonai képességbemutató eseményt tekintik meg.

Címlapról ajánljuk
A németeket Schöder politikai öngyilkosságára emlékezteti Macron öngólja

A németeket Schöder politikai öngyilkosságára emlékezteti Macron "öngólja"

Aggodalom és megdöbbenés Berlinben az előre hozott francia nemzetgyűlési választások első fordulójának eredményei és a második forduló lehetséges kimenetele miatt. Német kormánypártok vezető politikusai vélekednek úgy, hogy Emmanuel Macron francia államfő a választások kiírásával "öngólt" rúgott, és Németország legfontosabb uniós partnerét politikai elszigetelődés fenyegeti.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.03. szerda, 18:00
Giró-Szász András
politikai tanácsadó
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×