eur:
395.25
usd:
367.43
bux:
71562.17
2024. július 3. szerda Kornél, Soma
Golyók lyuggatta útjelző tábla a Belgorod orosz városba vezető út mentén a kelet-ukrajnai Harkiv nagyváros peremén 2023. február 24-én, az Oroszország által Ukrajna ellen indított háború első évfordulóján.
Nyitókép: MTI/AP/Vadim Ghirda

Videó arról, hogyan találják telibe saját városukat az oroszok

Lőszer esett le csütörtökön egy orosz vadászgépről a nyugat-oroszországi Belgorodban, a lőszer a földön felrobbant és három embert megsebesített - közölték a helyi hatóságok.

Ahogy arról ukrán források alapján beszámoltunk, az orosz légierő egyik Szu-34-es típusú repülőgépe az oroszországi Belgorodra dobott bombát.

Az oroszok is megszólaltak az ügyben. Vjacseszlav Gladkov, a Belgorodi terület kormányzója a Telegram üzenetküldő alkalmazáson azt írta, hogy a robbanás nyomán 20 méter átmérőjű kráter keletkezett a város egyik központi kereszteződésénél. Egy közeli lakóház megrongálódott, több parkoló autóban károk keletkeztek, és villanyoszlopok dőltek ki. Három ember megsérült, de egyikük sebesülése sem életveszélyes. Kettőt közülük kórházba szállítottak. A megrongálódott társasház lakóit kiköltöztették.

A Twitterre felkerült egy videó, amely a becsapódást mutatja.

Az Ukrajnához közeli Belgorodi területet rendszeresen érik belövések, amelyek többször halálos kimenetelűek. Az orosz támadás kezdete óta 25 ember halt meg, és több mint 90 sebesült meg a térségben.

Címlapról ajánljuk
Gálik Zoltán a Patrióták Európáért szövetségről: sok a kérdőjel, de akár teljesen új színezetet is adhatnak az EP-nek

Gálik Zoltán a Patrióták Európáért szövetségről: sok a kérdőjel, de akár teljesen új színezetet is adhatnak az EP-nek

Az 1970-es évek vége óta egyre több politikai kompetenciát szerzett az Európai Parlament, és frakcióinak – az Európai Tanács mellett – jelentős szerep jut az uniós jogalkotásban – mondta az InfoRádióban a Budapesti Corvinus Egyetem docense. Gálik Zoltán hozzátette: az EP-képviselőknek a politikai közösségformálás szempontjából is nagyon fontos a frakciótagság.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.03. szerda, 18:00
Giró-Szász András
politikai tanácsadó
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×