eur:
392.6
usd:
362.16
bux:
72132.83
2024. július 7. vasárnap Apollónia
Nyitókép: Pixabay.com

Van egy nagy akadálya az ukránok tavaszi ellentámadásnak

Amíg nincs elegendő könnyű jármű, amely az ukrán harckocsikat kísérheti a csatatéren, nem lesz ellentámadás a szakértők szerint.

Járművek, valamint lőszer- és fegyverutánpótlás híján maradhat az első világháborút idéző lövészárokharc, nem lehet új manővereket és szárazföldi támadásokat indítani - írja a Euronews.

Az Elcano Royal Institute elemzője, Félix Arteaga szerint harci és szállítójárművekre, köztük tankgyilkos Bradley-kre és Humvee-kra volna szüksége az ukránoknak.

"A jelenlegi körülmények közt sem az ukrán, sem az orosz oldalon nincs meg az erő a támadás indítására. A következő hetekben sem várjuk, hogy bármely fél olyan offenzívát indítson, amely képes áttörni a védelmi pozíciókat" - fogalmazott.

Az ukrán csatatér Donbász térségére szűkült,

mindkét ország hadserege híján van olyan erőnek, amely képes lehetne arra, hogy rákényszerítse az ellenfelet a visszavonulásra.

Bradley Bowman, a washingtoni Demokráciák Védelméért Alapítvány igazgatója azt mondta az Euronews-nak, hogy kombinált fegyveres hadviselésre van szükség ahhoz, hogy támadó műveleteket hajtsanak végre, amelyek ténylegesen visszavonulásba szoríthatják az oroszokat, és lehetővé tehetik az ukránok számára, hogy visszaszerezzék területeik egy részét.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.08. hétfő, 18:00
Lakatos Júlia
a Méltányosság Politikaelemző Központ stratégiai igazgatója
Meglepő felmérés készült az elektromos autókról: az amerikaiak fele visszacserélné őket robbanómotorosra

Meglepő felmérés készült az elektromos autókról: az amerikaiak fele visszacserélné őket robbanómotorosra

Megjelent a McKinsey legfrissebb autóipari trendekre vonatkozó globális fogyasztói felmérése, amelyben több izgalmas megállapítás is található. Természetesen az anyag gerincét az elektromos autózás teszi ki, erre vonatkozik a legtöbb kérdés, és az látszik, hogy a fogyasztók egyre nagyobb hajlandóságot mutatnak az elektromos autók vásárlására, de többek között a töltéssel és a költségekkel kapcsolatos vélt vagy valós aggályok továbbra is komoly korlátot jelentenek. A felmérés ezen felül megállapítja azt is, hogy globálisan az EV-tulajok 29 százaléka akar visszaváltani belső égésű motoros autóra, míg az USA-ban ez az arány közelíti az 50 százalékot.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×