eur:
393.65
usd:
364.56
bux:
71901.44
2024. július 4. csütörtök Ulrik
Nyitókép: Pixabay

Ritka nemzetbiztonsági információk – rengeteg "szemet" szereztek Ukrajnában az oroszok

Nem csitul az oroszok kibertámadási tevékenysége. Amerikai feltételezés szerint az orosz hackerek többek között kamerák képeire hajtanak.

Az orosz offenzíva továbbra is a hackerek hathatós támogatásával zajlik - vélekedik Rob Joyce, az amerikai Nemzetbiztonsági Ügynökség kiberbiztonsági igazgatója, aki szerint az orosz kormány és az általa támogatott hackerek továbbra is támadják az ukrán informatikai rendszereket.

A hackerek egyik jellemző célpontját a helyi hatóságok, illetve a vállalkozások üzemeltette biztonsági kamerarendszerek jelentik - írja a The Guardian.

"Folytatódnak az ukránok elleni kibertámadások, legyen szó pénzügyi, kormányzati, személyes vagy egyéni üzleti támadásokról, amelyekkel megpróbálnak bomlasztani" - mondta Joyce a washingtoni Nemzetközi és Stratégiai Tanulmányok Központjában.

Állítása szerint megfigyelték, hogy az orosz hackerek nyilvános területeket figyelő webkamerák rendszereibe jelentkeznek be, hogy azokon keresztül figyeljék meg a segélyszállítmányok haladását.

Kreatív megoldás, hogy nem a köztéri kamerákat használják e célra, hanem egyes vállalkozások saját biztonsági rendszerekből kémlelnek ki az utcára.

Az oroszok emellett amerikai hadiipari gyártókra és logisztikai szállítmányozási cégekre is összpontosítják erőfeszítéseiket, hogy többet tudjanak meg az Ukrajnába irányuló fegyverellátási láncról - mondta.

"Ezek a létesítmények naponta nyomás alatt vannak az oroszok részéről" - mondta.

Címlapról ajánljuk
Órákkal az Árpád hídi autós tragédia előtt engedte el a rendőrség az ámokfutót
"Nem álltak fenn az őrizetbe vétel feltételei"

Órákkal az Árpád hídi autós tragédia előtt engedte el a rendőrség az ámokfutót

A férfi ellen szerda reggel kábítószer birtoklása miatt indult büntetőeljárás, de szabadon engedték, éjszaka ellopott egy taxit, és tömegbalesetet okozott az Árpád hídon.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.04. csütörtök, 18:00
Varga Zs. András
a Kúria elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. július 4. 11:18
×
×
×
×