eur:
392.98
usd:
363.28
bux:
72351.87
2024. július 5. péntek Emese, Sarolta
A young black bear feeding in the long grass and dandelions on Whistler mountain
Nyitókép: Graham Winslet/Getty Images

Medvetámadás Szovátán, kórházban az áldozat

A 36 éves férfi súlyos sérülést szenvedett, a marosvásárhelyi kórházban ápolják.

A Maros Megyei Katasztrófavédelmi Felügyelőség tájékoztatása szerint délelőtt 11 óra körül riasztották a hatóságokat, miszerint medve támadt rá egy férfira Szovátán. A férfit a bal lábán sebesítette meg az állat. Az áldozatot a marosvásárhelyi kórházba szállították – írja a maszol.ro.

A rendőrség beszámolója szerint a medvetámadás a Szovátához tartozó Kopactanya térségében található juhakol közelében történt. Vizsgálatot indítottak az incidens körülményeinek felderítésére, és a csendőrséggel közösen átkutatják a helyszínt.

A kronika.ro értesülései szerint az áldozat bal lábán vannak harapott sebek, kórházba szállításakor stabil volt az állapota.

Tánczos Barna környezetvédelmi miniszter a múlt héten ismertette a romániai medveállomány felmérésének eredményeit: az országban 7536 és 8093 között lehet a vadon élő barnamedvék száma, átlagosan 11 egyed jut százezer négyzetkilométerre. Egyes térségekben a medvepopuláció sűrűsége jóval nagyobb. A tárcavezető elmondta, hogy szigorítják a megelőző intézkedéseket, idén például 426 védett állat kilövésére adnának engedélyt, ami háromszorosa a tavalyi kvótának.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.05. péntek, 18:00
Gálik Zoltán
a Budapesti Corvinus Egyetem docense
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×