eur:
392.6
usd:
362.16
bux:
72132.83
2024. július 6. szombat Csaba
Milo Djukanovic montenegrói elnök, a Szocialisták Demokratikus Pártjának (DPS) jelöltje nyilatkozik a sajtó képviselőinek, miután voksolt Podgorica egyik szavazóhelyiségében 2023. március 19-én, a montenegrói elnökválasztás napján.
Nyitókép: MTI/EPA/Boris Pejovic

25 évig volt elnök, most lemondott Milo Djukanovic

Miután vasárnap alulmaradt a montenegrói elnökválasztás második fordulójában, Milo Djukanovic szerdán lemondott a Szocialisták Demokratikus Pártjának (DPS) elnöki posztjáról - közölte a montenegrói közszolgálati televízió internetes oldalán.

A DPS 1991-ben alakult meg, Milo Djukanovic pedig 1998 óta volt a párt elnöke. A legutóbb két évvel ezelőtt választották meg ismét a párt elnökének, néhány hónappal az után, hogy a DPS elveszítette a 2020-as parlamenti választásokat, és az ország történetében először ellenzékbe került.

A politikus már korábban is beszélt arról, hogy visszavonulna a DPS éléről, azonban pártja szerint ennek nem a 2020-as választási vereség után volt itt az ideje. Milo Djukanovic a legutóbb egy hónappal ezelőtt beszélt arról, hogy a párt következő kongresszusán már nem indul az elnöki székért.

A montenegrói elnök korábban arról beszélt, hogy ha elveszíti az elnökválasztást, akkor a június 11-i előrehozott parlamenti választáson ő lesz pártja listavezetője, és feltételezhetően miniszterelnök-jelöltje is. Szerdán erről a lehetőségről nem beszélt.

Címlapról ajánljuk
Atomfegyverek, rezidens macska: így néz ki az új brit kormányfő első 72 órája

Atomfegyverek, rezidens macska: így néz ki az új brit kormányfő első 72 órája

Mivel telik Nagy-Britanniában az elsöprő győzelmet aratott, új miniszterelnök első napja? Sir Keir Starmernek levelet kell írni az atomtengerek kapitányaival, meg kell ismerkednie a rezidencia személyzetével... és az állandó lakóval: Larryvel, a macskával.

Patika a kézipoggyászban – gyógyszerek, amelyek nélkül ne induljon el nyaralni

A gyógyszereket mindig gyerekektől elzárt helyre tegyük, és ezt tartsuk észben a nyaralás vagy az utazás alatt is, hiszen nagyon súlyos mérgezéseket is okozhatnak – figyelmeztetett az InfoRádióban az országos tisztifőgyógyszerész. El Koulali Zakariás arról is beszélt, hogy bizonyos készítmények hűtést igényelnek, illetve magas hőmérséklet hatására hamar tönkremehetnek, hatástalanná válhatnak.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.08. hétfő, 18:00
Lakatos Júlia
a Méltányosság Politikaelemző Központ stratégiai igazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. július 6. 11:42
×
×
×
×