eur:
396.93
usd:
371.1
bux:
70952.21
2024. június 26. szerda János, Pál
Nyitókép: Twitter/Anton Gerashchenko

Ritka támadás a Krímben, ukrán drónok csaphattak le - videó

Az ukrán védelmi minisztérium közlése szerint az elcsatolt terület északi részén vasúton szállított fegyvereket robbantottak fel.

Dzsankoj városának orosz vezetője, Ihor Ivin szerint dróntámadás történt: Ukrajna szokásosan csak a robbantás tényét jelentette be, a felelősséget nem vállalta az esetért - írja a BBC.

Ha ezt is megtennék, az ritkaságot jelentene abból szempontból, hogy ez a terület mélyen a Krím belsejében található, itt nem sűrűn hajtanak végre ukrán támadást.

"A robbantások folytatják Oroszország lefegyverzési folyamatát, és előkészítik a Krím ukrán félsziget elfoglalásának megszüntetését"

- áll az ukrán védelmi minisztérium közleményében. Kijev szerint az oroszok Fekete-tengeri flottája tervezte volna használni a lövegeket.

Ihor Ivin arról beszélt, hogy egy 33 éves férfi kórházba kellett szállítani, mert srapnelsérülést szenvedett az egyik lezuhant drón közelében. Katonai célpontok károsodásáról nem ejtett szót. Több épület és a villamoshálózat ugyanakkor megsérült.

Oroszország 2022 októberében Ukrajnát vádolta a krími kikötővárosban, Szevasztopolban a Fekete-tengeri flotta ellen végrehajtott dróntámadásért. Ukrajna nem vállalta a felelősséget azért a támadásért, melyben 9 drón vett részt.

Címlapról ajánljuk

Kiss J. László az Arénában: még ez a német kormány fog evickélni 2025 szeptemberéig

Az EP-választás megmutatta a német politikai erőviszonyokat, a kormánypártok kisebbségbe kerültek, de így sem számít előre hozott választásokra Kiss J. László. A Budapesti Corvinus Egyetem emeritus professzora az InfoRádió Aréna című műsorában beszélt az AfD jövőjéről, a lehetséges kancellárjelöltekről és arról, hogy a sorkötelezettség miért nem nyerő téma Németországban.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.06.26. szerda, 18:00
Szalai Máté
Közel-Kelet-szakértő, az olaszországi Ca’Foscari Egyetem kutatója
Égett a forró drót Washington és Moszkva között, reagáltak az oroszok Trump béketervére – Háborús híreink szerdán

Égett a forró drót Washington és Moszkva között, reagáltak az oroszok Trump béketervére – Háborús híreink szerdán

Telefonon beszélt egymással Lloyd Austin amerikai és Andrej Belouszov orosz védelmi miniszter – 2023 márciusa óta nem volt ilyen beszélgetés. A Pentagon szerint a két fél a nyitott kommunikációs csatornák fenntartásának szükségességéről beszélt, az orosz védelmi minisztérium szerint arra figyelmeztették Washingtont, hogy tovább eszkalálhatják a konfliktust az Ukrajnának nyújtott fegyverszállítmányok. Donald Trump amerikai elnökjelölt két tanácsadója olyan béketervet tett le az asztalra, amely az Ukrajnának nyújtott támogatás felpörgetésének fenyegetésével késztetné Oroszországot béketárgyalásokra. A Kreml úgy reagált, nyitottak a tárgyalásra a „harctéri realitások” tükrében, vagyis az elfoglalt területeket semmiképpen nem adják vissza.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×