eur:
396.84
usd:
355.48
bux:
74510.83
2024. szeptember 29. vasárnap Mihály
Police car lights in night time, crime scene, night patrolling the city. Abstract blurry image.
Nyitókép: Evgen_Prozhyrko/Getty Images

Bécs - támadások veszélye miatt figyelmeztet a magyar külügy és az osztrák rendőrség

Templomok elleni támadások veszélyének gyanúja miatt a külügyminisztérium arra kéri a Bécsben tartózkodó magyarokat, hogy figyeljék a rendőrség tájékoztatását, és fokozott odafigyeléssel, óvatossággal járjanak el - tájékoztatta a Külgazdasági és Külügyminisztérium kétoldalú kapcsolatokért

Menczer Tamás közölte: a bécsi rendőrség - elővigyázatossági intézkedésből - megerősített rendőri jelenlétet rendelt el a bécsi templomok elleni támadások közvetlen veszélyének gyanúja miatt.

A megerősített rendőri jelenlét alapja a hírszerző szolgálat azon információja, miszerint egy szíriai iszlamista terrorista sejt támadást tervez. Az államtitkár kiemelte: templomok bezárásáról, valamint a turisták által kedvelt helyek kiürítéséről nincs szó, a lakosságnak sem tettek közzé figyelmeztetést.

A Twitteren közzétett bejelentés szerint a hatóságok megerősítették több épület - köztük templomok - körül a biztonsági jelenlétet. Növelték továbbá a Bécsben szolgálatot teljesítő rendőrök létszámát, Markus Dittrich rendőrségi szóvivő közlése szerint golyóálló mellénnyel és gépkarabéllyal is felszerelték őket.

"Amennyiben konkrét veszély leselkedik a lakosságra egy bizonyos helyen, a bécsi rendőrség azonnal, minden csatornán figyelmeztetést fog kiadni" - szögezték le a hatóságok, hozzátéve, hogy egyelőre bizonytalan, meddig maradnak érvényben a különleges biztonsági intézkedések.

Később tisztázni igyekeztek a helyeztet, közölve, hogy az elővigyázatossági intézkedések nem kizárólag a keresztény templomokat érintenek, hanem más vallásokhoz tartozó imaházakat is.

A hatóságok egyúttal arra kérték az embereket, ne osszanak meg szolgálatot teljesítő rendőrökről képeket a közösségi médiában.

Címlapról ajánljuk

Vasárnap Ausztria választ: a Szabadságpárt visszatérhet a csúcsra

Épp hogy csak túljutott Ausztria a rendkívüli károkat okozó áradások nehezén, az ország a hét végén újabb, ezúttal politikai megméretés előtt áll. Több mint 6,3 millióan járulhatnak a szavazóurnák elé, hogy újabb öt évre új parlamentet, illetve új kormányt válasszanak.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.30. hétfő, 18:00
Kövér László
az Országgyűlés elnöke
Harmadik világháborúval riogatott Trump, egyetlen döntéssel meg lehetne rengetni Oroszországot – Ukrajnai háborús híreink szombaton

Harmadik világháborúval riogatott Trump, egyetlen döntéssel meg lehetne rengetni Oroszországot – Ukrajnai háborús híreink szombaton

Donald Trump republikánus amerikai elnökjelölt és Volodimir Zelenszkij ukrán államfő a New York-i Trump Towerben folytattak beszélgetést. A találkozó után Trump azt írta saját közösségi platformján, a Truth Social-ön, ha nem ő győz az elnökválasztáson, jön a harmadik világháború. Az elmúlt hónapok legfontosabb kérdése, hogy az európai vezetők és az Egyesült Államok döntéshozói engedélyezik-e Kijevnek, hogy a Nyugattól kapott modern fegyverrendszereket bevessék Oroszország területe ellen. Az amerikai Institute for the Study of War (ISW) intézet írt egy elemzést, hogy miért lenne fontos egy ilyen lépést megtenniük Ukrajna szövetségeseinek. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború legfrissebb híreivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×