eur:
392.6
usd:
362.16
bux:
72132.83
2024. július 6. szombat Csaba
Fotó: Kutyákkal Határok Nélkül Alapítvány
Nyitókép: Kutyákkal Határok Nélkül Alapítvány

Hét túlélő kimentésénél tartanak a kutyás magyar baptisták - képek

Megmozdult a világ, hogy segítsen Törökországban és Szíriában a pusztító földrengés után. A magyar mentőcsapat tagjaként jelenleg Antakya városában küzd az emberéletekért dr. Mezősi Tamás és mentőkutyája, Trafi.

"Sok az utórengés. Utcán és autókban élnek az emberek. Tüzet raknak mindenütt, raknak rá minden szemetet, sok a füst" – üzente a helyszínről közleményében csütörtökön a törökországi mentésben részt vevő Mezősi Tamás, a Baráthegyi Vakvezető Kutya Iskola vezetője.

A magyar mentőcsapatok egyikének tagjaként jelenleg Antakya városában küzd az emberéletekért mentőkutyájával, Trafival.

A Baptista mentőcsapat korábban tíz embert talált meg a romok alatt, csütörtökig hét túlélőt sikerült kimenekíteniük. Kora reggeltől késő estig tart a kutatás. Nagyon fáradtak már, de a megmentett életek erőt adnak nekik a fizikailag és lelkileg nehéz munkához.

"Annyira elkapott minket a lendület, hogy életeket mentsünk, hogy szerdán még az előre eltervezett váltásokat sem tartottuk, és a csapat minden tagja egész nap dolgozott. Az első napokban a legnagyobb az esélye annak, hogy élő embereket találjunk a romok alatt, ami az idő múltával sajnos egyre csökken. Munka közben volt lehetőség arra, hogy szusszanjunk egyet és pihentessük a kutyáinkat is, miközben a jelzésüket műszerekkel ellenőriztük. A csapatunkba tartozó emberek és kutyák jól vannak, nem sérültünk meg a romok között" - mondta még Mezősi Tamás.

A Baráthegyi Vakvezető Kutya Iskola vezetője mentőkutyázással kezdte a pályafutását, amit tovább folytatott a vakvezetőkutya-képzés mellett. Trafit is ő képezte. Jelenleg Trafi az egyetlen kutya Magyarországon, aki emelt szintű vizsgával rendelkezik nyomkövetésben, területkeresésben és romkutatásban is. Tamás és Trafi a Baptista Szeretetszolgálat, HUBA Rescue24 Tűzoltó és Kutató-Mentő Nemzetközi Csoport tagjaként, a Kutyákkal az Életért Alapítvány színeiben tartózkodik Törökországban.

Címlapról ajánljuk

Orbán Viktor Moszkvában: „azt akarta megtudni, merre van a békéhez vezető legrövidebb út”

Európának a béke a legfontosabb. A magyar EU-elnökség a következő félévet – az akkor végzendő munkát – békemissziónak tekinti - hangsúlyozta Orbán Viktor kormányfő a Vlagyimir Putyin orosz elnökkel közös sajtótájékoztatóján pénteken Moszkvában.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.08. hétfő, 18:00
Lakatos Júlia
a Méltányosság Politikaelemző Központ stratégiai igazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×