eur:
401.37
usd:
365.71
bux:
73411.75
2024. október 6. vasárnap Brúnó, Renáta
Nyitókép: Glasshouse Images/Getty Images

15 éves kislány halála miatt tüntettek a kórház előtt

Több százan tüntettek csütörtökön este Szatmárnémetiben a megyei sürgősségi kórház épülete előtt egy 15 éves lány egy héttel korábbi hirtelen halála miatt - számolt be az Agerpres román hírügynökség.

Az emberek a kórház sürgősségi részlegének bejárata előtti parkban gyűltek össze, ahol gyertyákat és virágokat helyeztek el az elhunyt arcképe előtt. Utána eltorlaszolták a kórházhoz vezető utat és igazságtételt követeltek. "Ki a gyilkosokkal a kórházakból!" - skandálták, és a lányt ellátó orvos lemondását követelték.

A 15 éves lány január 18-án légzési nehézségekkel jelentkezett a szatmárnémeti megyei kórház sürgősségi osztályán, de vizsgálat közben kétszer is leállt a szíve. Második alkalommal már nem tudták újjáéleszteni az orvosok.

Szülei nem akarják elfogadni a történteket, azt állítva, hogy lányuk "saját lábán" érkezett a kórházba, és orvosi műhibára gyanakszanak. Az állítják, hogy

az ügyeletes orvos csúnyán beszélt a tinédzserrel és túlsúlyosnak nevezte

- írta az Agerpres.

A hírügynökség szerint az orvost 2016-ban már felfüggesztették állásából, de a bíróság a javára döntött, így újra alkalmazták.

Adrian Marc, a megyei sürgősségi kórház menedzsere szerint a mostani ügyben több vizsgálat is indult.

A Szatmár megyei rendőr-főkapitányság gondatlanságból elkövetett emberölés miatt indított büntetőeljárást az ügyben, mint fogalmaztak, a lány "gyanús körülmények között" bekövetkezett halálának körülményeit vizsgálják.

Címlapról ajánljuk

Orbán Viktor: nem adjuk oda a brüsszeli bürokratáknak

Az olasz és a magyar két szabadságharcos nép, amely sohasem adja meg magát, sohasem adja fel a szabadságát, és sohasem engedi át az országát idegeneknek - jelentette ki Orbán Viktor miniszterelnök vasárnap Olaszországban, a Matteo Salvini vezette Liga nagygyűlésén, amelyet a Bergamo közeli Pontida kisvaros mezején tartottak.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.10.07. hétfő, 18:00
Karácsony Gergely
Budapest főpolgármestere
Jó hírt kaptak az adótartozástól szenvedő napelemes kivitelezők, aminek a lakossági nyertesek is örülhetnek!

Jó hírt kaptak az adótartozástól szenvedő napelemes kivitelezők, aminek a lakossági nyertesek is örülhetnek!

Az uniós napelemes pályázatot lebonyolító ÉMI Nonprofit Kft. tájékoztatása szerint mostantól azok a regisztrált napelemes kivitelezők, akik eddig a NAV felé fennálló adótartozásuk miatt nem tudták lehívni az RRF 6.2.1-es pályázat összegét, új lehetőséget kaptak – osztotta meg tagjaival és minden érintett napelemes kivitelezővel a jó hírt a Magyar Napelem Napkollektor Szövetség. A naperőművek terjedésével, és annak átfogó következményeivel részletesen foglalkozunk a Portfolio jövő csütörtöki, október 10-i Energy Investment Forum konferenciáján, amelyre még nem késő itt regisztrálni.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. október 6. 13:44
×
×
×
×