eur:
394.97
usd:
368.65
bux:
72094.79
2024. június 30. vasárnap Pál
A roncsok mellett mentők 2023. január 15-én, miután lezuhant a Yeti Airways nepáli légitársaság belföldi járaton közlekedő utasszállító repülőgépe Pokharában, a repülőtér közelében. A fedélzeten tartózkodó 72 ember közül legalább 67 életét vesztette.
Nyitókép: MTI/EPA/Krisna Mani Baral

Légi katasztrófa történt hajnalban, már halottakat is találtak - videó

Lezuhant egy belföldi utasszállító repülőgép vasárnap Nepál középső részén, fedélzetén 72 emberrel. A mentőszolgálatok már több holttestre bukkantak a baleset helyszínén, az áldozatok pontos számát egyelőre nem tudni.

A Yeti Airways nepáli légitársaság gépén a négyfős személyzet mellett 68 utas tartózkodott - közölte a légitársaság szóvivője, Szudarsan Bartaula.

Repülőtéri biztonsági források szerint a katasztrófa Pokhara térségében történt. A helyi repülőteret lezárták. Egy ATR-72-es gépről van szó.

A katasztrófa Pokhara térségében történt, helyi kormányzati források szerint a lezuhant gépen keletkezett tűz oltása jelenleg is tart.

A hadsereg szóvivője, Krisna Bandari újságíróknak azt mondta,

a gép gyakorlatilag darabokra tört.

A mostani a legsúlyosabb repülőgépszerencsétlenség Nepálban azóta, hogy 1992-ben a pakisztáni légitársaság Katmanduba tartó járata zuhant le, fedélzetén 167 emberrel.

Jóllehet az utóbbi években a nepáli légi közlekedés - részben a turizmusnak köszönhetően - fellendült, a gépek karbantartása és a biztonsági előírások továbbra sem elégségesek. Az Európai Unió biztonsági aggályok miatt korábban kitiltotta légteréből a nepáli repülőgépeket.

A Yeti Airways Nepál második legnagyobb légitársasága, már korábban is voltak balesetei.

Címlapról ajánljuk

"A határ a csillagos ég" - jelentette ki Orbán Viktor Bécsben

Új szövetség jött létre Európában három párt részvételével. Ez hazafias erőkből formálódik, és alapítói vezető szerepet játszanak országaikban. Más pártokat is várunk, hogy közösen, egyesült erővel biztosítsuk Európa jövőjét - mondta Herbert Kickl, az Osztrák Szabadságpárt elnöke Bécsben, miután Orbán Viktor miniszterelnökkel, a Fidesz elnökével, és Andrej Babissal, a cseh ANO vezetőjével találkozott.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.01. hétfő, 18:00
Orbán Balázs
a miniszterelnök politikai igazgatója, az MCC kuratóriumának elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×