eur:
386.98
usd:
356.05
bux:
68088.24
2024. május 19. vasárnap Ivó, Milán
Védőmaszkos utasok egy pekingi metrón 2022. január 20-án. A kínai fővárosban január 15-én regisztrálták a koronavírus újabb változatával, az omikronnal fertőzött első esetet, és azóta emelkedik a fertőzöttek száma, hetekkel a 2022-es pekingi téli olimpia február 4-i kezdete előtt.
Nyitókép: MTI/EPA/Roman Pilipej

Koronavírus - Berlinben óvnak mindenkit attól, hogy Kínába utazzon

A német szövetségi külügyminisztérium azt tanácsolja, ha "nem szükséges", senki ne utazzon Kínába.

"A koronavírus-világjárvány 2020-as kezdete óta a fertőzések száma jelenleg a legmagasabb. A kínai egészségügyi rendszer túlterhelt, ugyanez vonatkozik a sürgősségi orvosi ellátásra" - magyarázta utazási és biztonsági tanácsait a német külügyminisztérium.

Január 9-ével kezdődően a Kínából Németországra utazóknak kötelező lesz koronavírus-tesztet végezniük.

Címlapról ajánljuk

Gázszámlapara - fontos határnapon vagyunk túl

Mindössze két nap volt májusban Budapesten, amely fűtési szempontból nem számított nyárnak, azaz azokra a napokra járt volna csak kedvezményes gáz a fogyasztóknak. Kiszámoltuk azt is, hogy nagyjából mennyi köbméter támogatott gáz jár még július 31-ig. A meleg tavasz ugyanis kicsit bekevart a 20 éves jelleggörbébe.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.21. kedd, 18:00
Rigó Csaba Balázs
a Gazdasági Versenyhivatal elnöke
Az oroszok Harkivban támadnak, Ukrajna lőszerhiánnyal küzd - Háborús híreink szombaton

Az oroszok Harkivban támadnak, Ukrajna lőszerhiánnyal küzd - Háborús híreink szombaton

Az oroszok Harkivban nyomulnak előre, szombaton egy falu elfoglalását jelentette be az orosz védelmi minisztérium. Közben Ukrajna lőszerhiánnyal küzd, és a harkivi frontról több ezer civilt evakuáltak. Tegnap életbe lépett az új törvény, amely átalakítja a hadsereg mozgósításának módját. Volodimir Zelenszkij ukrán elnök elutasította Emmanuel Macron francia elnök javaslatát az Oroszország és Ukrajna közötti ideiglenes tűzszünetre a párizsi olimpia alatt. Szombaton ebben a cikkünkben számolunk be a háború legfontosabb eseményeiről.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×