eur:
392.6
usd:
362.16
bux:
72132.83
2024. július 7. vasárnap Apollónia
Vlagyimir Putyin orosz elnököt (b) fogadja Aljakszandr Lukasenka fehérorosz államfő a kétoldalú megbeszélésük előtt Minszkben 2022. december 19-én, amikor orosz katonai egységek gyakorlatoznak Fehéroroszországban.
Nyitókép: MTI/AP/Szputnyik/Kreml pool/Konsztantyin Zavrazsin

Fehéroroszország lezárta Ukrajnával határos részét

Mindez szinte közvetlenül Vlagyimir Putyin minszki látogatása után. Innen indult az egyik orosz támadás a háború kezdetén.

Átmenetileg korlátozta a beutazást, belépést és ideiglenes tartózkodást az Ukrajnával szomszédos Homel megye három kerületének határ menti sávjába a fehérorosz kormány.

Az erről szóló rendeletet Raman Halovcsenka fehérorosz miniszterelnök írta alá, és szerdán tették közzé a hivatalos közlöny internetes oldalán.

Az intézkedés a Lojevi, Bragini és Hojnyiki kerületekre vonatkozik. Nem érinti a hivatalos, szolgálati úton lévő személyeket, a területen lakókat, illetve az őket meglátogató közeli rokonokat, illetve kivételes esetekben az Állami Határőr Bizottság vagy az általa meghatalmazott hivatalos személy által kiadott engedély alapján oda beutazókat. A kormány nem tájékoztatott arról, hogy a beutazási tilalom milyen időszakra szól.

Fehéroroszország október 11-én "szabotázsellenes gyakorlatot" kezdett Homel megyében. Négy nappal később orosz katonák érkeztek a térségbe, hogy csatlakozzanak a gyakorlathoz.

Vlagyimir Putyin orosz elnök hétfőn látogatást tett Minszkben, és tárgyalásokat folytatott Aljakszandr Lukasenka fehérorosz elnökkel. Ez volt az első útja Fehéroroszországba 2019 óta. Útjára elkísérte Szergej Lavrov külügy- és Szergej Sojgu védelmi miniszter.

Címlapról ajánljuk
Kiss Róbert Richard: csak az tiltakozik a turisták áradata ellen, aki nem profitál belőle

Kiss Róbert Richard: csak az tiltakozik a turisták áradata ellen, aki nem profitál belőle

A turizmus nem szociális jog, így joggal szednek belépődíjat az utazók kedvenc célpontjai – mondta Kiss Róbert Richard, de a turisztikai szakértő arra is emlékeztetett, hogy ezek a látványosságok eddig is a bevételük nagy részét éppen a pokolba kívánt látogatóktól szerezték.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.08. hétfő, 18:00
Lakatos Júlia
a Méltányosság Politikaelemző Központ stratégiai igazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×