eur:
393.06
usd:
363.58
bux:
72351.87
2024. július 4. csütörtök Ulrik
Ukrán önjáró tüzérségi jármű tüzet nyit a donyecki régióban lévő Bahmut település közelében 2022. november 10-én,
Nyitókép: Ukrán önjáró tüzérségi jármű tüzet nyit a donyecki régióban lévő Bahmut település közelében 2022. november 10-én, MTI/AP/Libkos

Moszkva újabb partnere sürgeti, hogy az oroszok kezdjenek tárgyalásokat az ukránokkal a háború befejezéséről

Narendra Modi indiai elnök beszélt erről Moszkvában, amikor Vlagyimir Putyinnal tárgyalt.

A moszkvai tájékoztatás szerint Putyin Modi kérésére fejtette ki az orosz álláspontot. A TASZSZ hírügynökség az indiai miniszterelnöki hivatal hivatalos honlapjára hivatkozva azt írta, hogy Modi az eszmecsere során párbeszédre és tárgyalásokra szólított fel az Ukrajna körül kialakult helyzetről. Megállapodás történt a személyes kapcsolattartás folytatásáról.

A Kreml szerint a felek részletesen megvitatták a gyakorlati együttműködés kilátásait olyan területeken, mint a kölcsönös beruházások, az energia, a mezőgazdaság, a közlekedés és a logisztika. Indiának a G20-csoportban és a Sanghaji Együttműködési Szervezetben kezdődő soros elnökségére való tekintettel a két vezető megvitatta a nemzetközi szervezetekben folytatott szoros koordináció folytatásának fontosságát.

Az orosz elnöki hivatal sajtószolgálata azt is megjegyezte, hogy

Putyin és Modi elégedettségét fejezte ki a különösen privilegizált stratégiai partnerség elvei alapján fejlődő magasszintű kétoldalú együttműködéssel kapcsolatban.

Putyin egyébként pénteken, a Kreml tájékoztatása értelmében, "megvitatta az ország biztonságának szavatolásával és a szomszédos államokkal való kölcsönhatással kapcsolatos kérdéseke" az orosz biztonsági tanács tagjaival. Dmitrij Peszkov elnöki szóvivő megerősítette, hogy Putyin hétfőn Minszkben tárgyal majd Aljakszandr Lukasenka fehérorosz államfővel.

Címlapról ajánljuk

Lapértesülés: a Schadl-ügy egyik tanúja vesztette életét az Árpád hídi tragédiában

B. Ervin a Suzukiban ült, hírek szerint az élettársával, mindketten azonnal meghaltak. A férfit korábban Schadl György biztatta arra, hogy pályázzon végrehajtónak.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.05. péntek, 18:00
Gálik Zoltán
a Budapesti Corvinus Egyetem docense
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×