eur:
392.6
usd:
362.16
bux:
72132.83
2024. július 7. vasárnap Apollónia
Donyeck, 2015. március 2.Töltények egy megsemmisült épületben a kelet-ukrajnai Donyeck repülőterén 2015. március 2-án. Az oroszbarát szakadárok bejelentették, hogy a  február 12-i minszki megállapodásban foglaltakat teljesítve befejezték a nehézfegyverek kivonását a front menti ütközőzónából. (MTI/EPA/Luca Piergiovanni)
Nyitókép: MTI/EPA/Luca Piergiovanni

Ősrégi, hibás lőszereket használ Oroszország az amerikaiak szerint

Egy névtelenségét kérő tisztviselő szerint rohamosan fogynak a készleteik.

Oroszország 40 éves lőszereket kénytelen használni az ukrajnai háború során, mivel rohamosan fogynak a készletei – írja egy magas rangú amerikai katonai tisztviselőre hivatkozva a Reuters.

A névtelensége megőrzése mellett nyilatkozó tisztviselő úgy becsülte, hogy Oroszország 2023 elejére ki fog fogyni a bevethető lőszerekből, ha nem fordul külföldi beszállítókhoz vagy nem használja fel a régebbi készleteit – idézi a 24.hu.

Az akár több mint negyven éves lőszerek esetében igen magas a hibaszázalék, ezért a tisztviselő szerint a katonák ilyenkor csak reménykedni tudnak abban, hogy a fegyver el fog sülni vagy a lövedék célba fog érni.

Korábbi értesülések szerint Oroszország Irántól próbál lőszert szerezni, de tárgyalásokat folytat Észak-Koreával is.

(Címlapképünk illusztráció: Töltények egy megsemmisült épületben a kelet-ukrajnai Donyeck repülőterén 2015. március 2-án.)

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.08. hétfő, 18:00
Lakatos Júlia
a Méltányosság Politikaelemző Központ stratégiai igazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×