eur:
396.84
usd:
355.48
bux:
74510.83
2024. szeptember 28. szombat Vencel
Nyitókép: Unsplash

Ismét itt a fizetős kék pipa a Twitteren: van benne egy kis csavar is

A rendszert a múlt hónapban indították, de a sok, másokat megszemélyesítő felhasználói fiók megjelenése miatt le is állították. Mostantól ismét lehet kék pipát venni, de vannak, akiknek ez többe kerül, mint másoknak.

Rossz hír azoknak, akik Apple eszközön használnák a Twittert kék pipával, hogy míg mindenki másnak havi dollárt kell fizetnie ezért a lehetőségért, addig ez számukra 11 dollárba kerül.

Az áremelkedés hátterében az állhat, hogy a Twitter tulajdonosa, Elon Musk korábban tweetekben fejtette ki, hogy nehezményezi az Apple által az alkalmazáson belüli vásárlásokért felszámított jutalékot – írja a BBC.

A fizetős kék pipa, azaz a Twitter Blue szolgáltatás azzal jár, hogy a felhasználók szerkeszthetik bejegyzéseiket: ezt a funkciót régóta kérték már számon a Twitteren, bár vannak, akik nem üdvözlik a megoldást. A már tömegek által megosztott bejegyzések szerkesztésével dezinformáció is terjeszthető.

Az előfizetők kevesebb reklámmal találkoznak majd a Twitter használata közben, bejegyzéseiket kiemelik, és hosszabb, jobb minőségű videókat tölthetnek fel a platformra.

Korábban a kék pipa a hitelesítés jele volt a Twitteren, melyet ugyan ingyen adtak ki, de a Twitter döntött arról, kinek jár és kinek nem. Musk szerint ez nem volt igazságos.

A régi rendszerben kék pipával rendelkezők fiókjai megtarthatták azt, de néhány ilyen felhasználó esetében a pipa megnyomásakor megjelenik egy üzenet is, amely szerint a fiók "régi típusú ellenőrzött fiók", amely "lehet, hogy figyelemre méltó". Ezeket a pipákat idővel arany vagy szürke pipa váltja ki, ezeket vállalkozások vagy kormányok, hivatalok kapják meg.

Az új kék pipával rendelkezők,

ha nevet vagy fotót változtatnak, elvesztik a pipát

arra az időre, amíg nem vizsgálja fel a fiókot érintő változtatásokat egy Twitter-dolgozó.

A Twitter Blue novemberi indulása kaotikus volt: bevezetését követően sokan azért fizettek, hogy celebeknek vagy más ismert embereknek adják ki magukat. Egy felhasználó az Eli Lilly gyógyszergyártót megszemélyesítve tette közzé, hogy mostantól ingyen lesz az inzulin, aminek hatására a vállalat részvényei zuhanni kezdtek.

Musk érájában viharos a Twitter élete

Elon Musk októberben vette meg a céget, azóta elbocsátotta dolgozói felét, túlórát követel a dolgozóktól, hálószobákká alakíttatott át egyes helyiségeket a San Francisco-i központjukban, illetve visszaállította Kanye West és Donald Trump fiókját is.

Elmondása szerint a bizonyos ideje inaktív fiókokat törlik majd rendszerükből: ez felháborodást kelt azok körében, akik elhunyt szeretteik fiókjait veszthetik el így. A Twitteren nem lehet kijelölni valakit arra, hogy halál esetén megkaphassa a fiók kezelési jogát – a Facebookon ez a rendszer működik.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.30. hétfő, 18:00
Kövér László
az Országgyűlés elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×