eur:
394.97
usd:
368.65
bux:
72094.79
2024. június 30. vasárnap Pál
Vandenberg légitámaszpont, 2014. október 18.A Boeing által közreadott képen az amerikai cég építette X-37B kísérleti űrrepülőgép, miután sikeresen leszállt az amerikai légierő kaliforniai Vandenberg légi támaszpontján 2014. október 17-én. A személyzet nélküli orbitális űrjármű 674 napot töltött a világűrben. (MTI/EPA/Boeing/Sally Aristei)
Nyitókép: MTI/EPA/Boeing/Sally Aristei

Több év után tért vissza az űrből a titkos amerikai repülőgép

A robotrepülőgép rekordidőnek számító 908 nap után szállt le.

Véget ért az amerikai hadsereg X-37B űrrepülőgépének rekordot jelentő hatodik küldetése: az X-37B robotrepülőgép november 12-én 5 óra 22 perckor landolt a NASA floridai Kennedy Űrközpontjában - írta a hvg.hu. A Space.com összeállítása szerint a 908 nap, amit a jármű Föld körüli pályán töltött, több mint négy hónappal több, mint bármelyik korábbi repülése.

A Boeing által épített pilóta nélküli robotrepülőgép ezúttal ráadásul egy plusz szervizmodult is szállított.

Az X-37B formára némileg hasonlít a NASA már nyugdíjazott űrsiklójára, de sokkal kisebb, mindössze 8,8 méter hosszú (az űrsikló 37 méter hosszú volt).

(A nyitóképen: A Boeing által közreadott képen az amerikai cég építette X-37B kísérleti űrrepülőgép, miután sikeresen leszállt az amerikai légierő kaliforniai Vandenberg légi támaszpontján 2014. október 17-én. A személyzet nélküli orbitális űrjármű akkor 674 napot töltött a világűrben.)

Címlapról ajánljuk

"A határ a csillagos ég" - jelentette ki Orbán Viktor Bécsben

Új szövetség jött létre Európában három párt részvételével. Ez hazafias erőkből formálódik, és alapítói vezető szerepet játszanak országaikban. Más pártokat is várunk, hogy közösen, egyesült erővel biztosítsuk Európa jövőjét - mondta Herbert Kickl, az Osztrák Szabadságpárt elnöke Bécsben, miután Orbán Viktor miniszterelnökkel, a Fidesz elnökével, és Andrej Babissal, a cseh ANO vezetőjével találkozott.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.01. hétfő, 18:00
Orbán Balázs
a miniszterelnök politikai igazgatója, az MCC kuratóriumának elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×