eur:
394.97
usd:
368.65
bux:
72094.79
2024. június 30. vasárnap Pál
Nyitókép: Twitter/BreakingVideoHQ

A levegőben ütközött egy világháborús nehézbombázó és egy vadászgép - videók

Két veterán katonai repülőgép ütközött össze, majd zuhant darabokban a földre.

A baleset szombaton Dallas közelében, a légierő „Wings Over Dallas” nevű II. világháborús emlékműsora közben történt. (Az Egyesült Államokban pénteken tartották a veteránok napját.) A településtől körülbelül 16 kilométerre található Dallas Executive reptéren egy Boeing B-17 Flying Fortress és egy Bell P-63 Kingcobra ütközött össze és zuhant le helyi idő szerint szombaton 13:20-kor - írta a Telex.

Azt egyelőre nem tudni, hány ember tartózkodott a repülőgépek fedélzetén, de a hvg.hu összegzése szerint két halálos áldozata biztosan van a légi balesetnek, ám az elhunytak száma hat is lehet.

Hank Coates, a légibemutató szervezéséért felelős vállalat vezetője szerint a második világháborús B-17 Flying Fortress bombázógép személyzete rendszerint négy-öt fő, míg a P-63 Kingcobra együléses vadászrepülőgép. Coates hangsúlyozta, hogy a fedélzeten nem voltak fizető utasok. Hozzátette, hogy a Commemorative Air Force nevű cége, amely a veterán repülőgépeket üzemelteti, jól képzett önkénteseket foglalkoztat, rendszerint nyugdíjba vonult pilótákat.

Látogató nem volt érintett a szerencsétlenségben. Az amerikai szövetségi légügyi hivatal (FAA) vizsgálatot indított az ügyben.

Címlapról ajánljuk

"A határ a csillagos ég" - jelentette ki Orbán Viktor Bécsben

Új szövetség jött létre Európában három párt részvételével. Ez hazafias erőkből formálódik, és alapítói vezető szerepet játszanak országaikban. Más pártokat is várunk, hogy közösen, egyesült erővel biztosítsuk Európa jövőjét - mondta Herbert Kickl, az Osztrák Szabadságpárt elnöke Bécsben, miután Orbán Viktor miniszterelnökkel, a Fidesz elnökével, és Andrej Babissal, a cseh ANO vezetőjével találkozott.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.01. hétfő, 18:00
Orbán Balázs
a miniszterelnök politikai igazgatója, az MCC kuratóriumának elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×