eur:
392.53
usd:
362.65
bux:
72151.39
2024. július 5. péntek Emese, Sarolta
Nyitókép: Pixabay.com

Beismerés? "Amerikai katonák vannak Ukrajnában"

Eddig az volt a hivatalos állítás, hogy február vége óta nincsenek.

Ukrajnában amerikai katonák tevékenykednek Garrick Harmon tábornok vezetésével, feladatuk a Kijevnek küldött haditechnikai támogatás útjának ellenőrzése - közölte egy szenior védelmi minisztériumi és egy szenior katonai vezető az amerikai NBC Newsnak, erről a Portfolio készített összefoglalót.

Eddig az volt a hivatalos álláspont, hogy február 24-ég - az orosz invázió kezdetéig - az amerikai katonák elhagyták Ukrajnát.

Azt az amerikai illetékesek határozottan hangsúlyozzák, hogy nem vesznek részt a katonák harci cselekményekben.

Pentagon és a külügyminisztérium „tisztában van a kockázattal” és hogy az Ukrajnának küldött fegyverekre amúgy megvan a feketepiaci kereslet – különösen a Javelin páncéltörő rakétaindítóra és a Stinger vállról indítható légvédelmi rakétarendszerre. Hasonló kockázat az is, hogy orosz kezekben kötnek ki a fegyverek.

Azt nem tudni, pontosan hány amerikai katona van Ukrajnában.

Címlapról ajánljuk

Deutsch Tamás: erős EP-frakciónk lesz, amely azonnal komoly súllyal bír majd a döntéshozatalban

A Fidesz európai parlamenti képviselője reálisnak tartja, hogy a formálódó Patrióták Európáért pártszövetség a frakcióalapítás feltételeként előírt országszám dupláját, illetve a létszám négyszeresét is teljesítheti. Deutsch Tamás arról is beszélt az InfoRádióban, hogy a frakció a jövő hét elején alakulhat meg, és szerinte az Európai Parlament harmadik vagy negyedik legnagyobb ereje lehet.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.05. péntek, 18:00
Gálik Zoltán
a Budapesti Corvinus Egyetem docense
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×