eur:
392.89
usd:
363.41
bux:
72351.87
2024. július 4. csütörtök Ulrik
Nyitókép: Youtube

Döntött a bíróság: Alec Baldwin nem maradhat ki

Mamie Mitchell, a Rust naplóvezetője a rendezőasszisztens David Halls és a fegyyermester Hannah Gutierrez-Reed mellett a producer főszereplő Baldwint is beperelte.

Baldwin szerette volna elérni, hogy ne lehessen az alperesek közt, a bíróság azonban másképp döntött. A naplóvezető érvényesítheti Baldwinnal szembeni követelését a perben, melyet azért indított, mert véleménye szerint Baldwin "gondatlanságból" sütött el egy kellékfegyvert.

A fegyverben éles töltény volt, amely szinte azonnal megölte Halyna Hutchinst a Rust Santa Fe-ben zajló forgatásán. A vád szerint annak dacára húzta meg a ravaszt, hogy ez nem szerepelt a forgatókönyvben - írja a Sky News.

Michael Whitaker bíró elutasította Baldwin arra vonatkozó indítványát, hogy ne lehessen őt beperelni, valamint egy másik indítványt, mely azt kérte, hogy ne vegyék figyelembe a naplóvezető büntető kártérítési igényét.

A 42 éves Hutchins a film operatőreként dolgozott, amikor 2021. október 21-én meghalt. Joel Souza, a rendező is megsérült a balesetben.

Gloria Allred, Mitchell ügyvédje üdvözölte a bíró döntését.

"Nagyon örülünk, hogy nyertünk, és hogy a bíróság ma engedélyezte, hogy Alec Baldwin tiltakozása ellenére folytassuk az ellene indított perünket a támadás, az érzelmi sérelem szándékos okozása és a gondatlanság alapján" - mondta.

Októberben Baldwin és az operatőr örököse egy külön polgári peres ügyben megegyezésre jutottak meg nem nevezett összegben, valamint bejelentették, hogy jövőre folytatják a film forgatását.

A Santa Fe-i kerületi ügyészség szóvivője szerint a megegyezésnek nincs hatása a folyamatban lévő bűnügyi nyomozásra.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.05. péntek, 18:00
Gálik Zoltán
a Budapesti Corvinus Egyetem docense
Napokon belül távozhat Ukrajna miniszterelnöke, Zelenszkij kész tárgyalni a békéről - Híreink az ukrajnai háborúról csütörtökön

Napokon belül távozhat Ukrajna miniszterelnöke, Zelenszkij kész tárgyalni a békéről - Híreink az ukrajnai háborúról csütörtökön

Ukrán források szerint Volodimir Zelenszkij ukrán elnök hamarosan menesztheti az ország második legbefolyásosabb emberét, Denisz Simhal kormányfőt. Mindeközben a frontot ismét elárasztották az orosz Lancet-drónok: szabályosan vadásznak az ukrán páncélosokra. Kijev és az Egyesült Államok is elutasította Orbán Viktor magyar miniszterelnök tűzszüneti javaslatát. Volodimir Zelenszkij ukrán elnök újabb békekonferenciát rendezne, ezúttal Oroszország részvételével. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború legfontosabb híreivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×