eur:
396.84
usd:
355.48
bux:
74510.83
2024. szeptember 29. vasárnap Mihály
A KCNA észak-koreai állami hírügynökség által közreadott képen Kim Dzsong Un elsőszámú észak-koreai vezető, a Koreai Munkapárt első titkára, a Nemzetvédelmi Bizottság első elnöke egy észak-koreai rakétatüzérségi egység lőgyakorlatát felügyeli egy meg nem nevezett támaszponton 2019. május 9-én. Az állami média szerint különféle nagy hatótávolságú csapásmérő eszközöket vetettek be a gyakorlaton.
Nyitókép: MTI/EPA/EFE

Kísérletezés - Észak-Korea atomfegyverekkel repked

A robotrepülőgép-kísérleteket az ENSZ nem tiltja, ellentétben a ballisztikus rakétákkal, amelyekről Dél-Korea és Japán általában beszámol.

Észak-Korea nukleáris fegyverek szállítására tervezett, nagy hatótávolságú robotrepülőgépeket tesztelt - jelentette csütörtökön a helyi média.

A fegyverkísérletet személyesen felügyelte Kim Dzsong Un észak-koreai vezető - számolt be a KCNA állami hírügynökség.

Phenjan idén rekordszámú fegyvertesztet hajtott végre, ami fokozta a feszültséget a Koreai-félszigeten, és felerősítette a félelmeket, hogy 2017 óta először nukleáris kísérletet hajt végre.

A KCNA jelentése szerint a robotrepülőgépek, amelyek kétezer kilométert tettek meg a Sárga-tenger felett, sokkal alacsonyabb magasságban haladtak, mint a ballisztikus rakéták, ami megnehezíti észlelésüket és elfogásukat.

Kim Dzsong Un szerint az ország nukleáris harci erői "teljes mértékben felkészültek egy valódi háborúra", és a tesztek újabb figyelmeztetést jelentenek az ellenséges országok számára.

A szerdai tesztek után Kim azt mondta, hogy országának "ki kell terjesztenie a stratégiai nukleáris fegyveres erők működési körét" - emelte ki a KCNA.

A robotrepülőgép-kísérleteket az ENSZ nem tiltja, ellentétben a ballisztikus rakétákkal, amelyekről Dél-Korea és Japán általában beszámol. Egyik ország sem számolt be a szerdai tesztről - emlékeztetett az AFP francia hírügynökség.

Címlapról ajánljuk

Vasárnap Ausztria választ: a Szabadságpárt visszatérhet a csúcsra

Épp hogy csak túljutott Ausztria a rendkívüli károkat okozó áradások nehezén, az ország a hét végén újabb, ezúttal politikai megméretés előtt áll. Több mint 6,3 millióan járulhatnak a szavazóurnák elé, hogy újabb öt évre új parlamentet, illetve új kormányt válasszanak.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.30. hétfő, 18:00
Kövér László
az Országgyűlés elnöke
Harmadik világháborúval riogatott Trump, egyetlen döntéssel meg lehetne rengetni Oroszországot – Ukrajnai háborús híreink szombaton

Harmadik világháborúval riogatott Trump, egyetlen döntéssel meg lehetne rengetni Oroszországot – Ukrajnai háborús híreink szombaton

Donald Trump republikánus amerikai elnökjelölt és Volodimir Zelenszkij ukrán államfő a New York-i Trump Towerben folytattak beszélgetést. A találkozó után Trump azt írta saját közösségi platformján, a Truth Social-ön, ha nem ő győz az elnökválasztáson, jön a harmadik világháború. Az elmúlt hónapok legfontosabb kérdése, hogy az európai vezetők és az Egyesült Államok döntéshozói engedélyezik-e Kijevnek, hogy a Nyugattól kapott modern fegyverrendszereket bevessék Oroszország területe ellen. Az amerikai Institute for the Study of War (ISW) intézet írt egy elemzést, hogy miért lenne fontos egy ilyen lépést megtenniük Ukrajna szövetségeseinek. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború legfrissebb híreivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×