eur:
392.6
usd:
362.16
bux:
72132.83
2024. július 6. szombat Csaba
III. Károly brit király a kétkamarás brit törvényhozás közös részvétnyilvánító megemlékezésén a parlament londoni épületében, a Westminster-palotában 2022. szeptember 12-én. Károly édesanyja, II. Erzsébet királynő szeptember 8-án, 96 éves korában, uralkodásának 71. évében elhunyt.
Nyitókép: MTI/AP/Reuters pool/Henry Nicholls

Ezt az elnököt fogadja először III. Károly uralkodóként

Első alkalommal fogad uralkodóként egy közjogi méltóságot. A látogatást még a királynő szeptemberi halála előtt kezdték el megszervezni.

A Buckingham-palota megerősítette: Cyril Ramaphosa dél-afrikai elnök elfogadta a meghívásukat, így feleségével az Egyesült Királyságba látogat november 22. és 24. között. III. Károly uralkodóként először tehát Dél-Afrika elnökét fogadja a Buckingham-palotában – írja a Sky News cikke alapján az Origo.hu.

A király korábban többször is járt már Dél-Afrikában, először 1997-ben. Legutóbb 2011-ben járt ott feleségével, Kamilla királynéval.

Címlapról ajánljuk
Alig van korszerű ingatlan idehaza, de az otthonfelújítási program nagy hajtóerő lehet

Alig van korszerű ingatlan idehaza, de az otthonfelújítási program nagy hajtóerő lehet

Az évente megépülő húszezer új lakás nagyon elenyésző szám a négy és fél milliós országos lakásállományhoz képest – mondta az InfoRádióban az MBH Jelzálogbank vezérigazgatója. Nagy Gyula arról is beszélt, hogy az otthonfelújítási programban a nyílászárócsere a legolcsóbb beruházás, a homlokzati és födémszigetelés viszont jelentős kiadásokkal jár.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.08. hétfő, 18:00
Lakatos Júlia
a Méltányosság Politikaelemző Központ stratégiai igazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×