eur:
394.61
usd:
365.82
bux:
71738.76
2024. július 3. szerda Kornél, Soma
Nyitókép: Facebook/Szijjártó Péter

Magyar katona: van gép, ami utasszállítónak tűnik, de 40 antenna van rajta - videó

Szijjártó Péter litvániai látogatásán beszélgetett a Baltikum légtérvédelmében részt vevő magyarokkal.

A külgazdasági és külügyminiszter a litván légierő repülőbázisán tett látogatásán elmondta, hogy a kalinyingrádi orosz exklávé a legmilitarizáltabb területe Európának, földrajzilag nézve pedig a Baltikum talán a NATO-térség egyik legkomplikáltabban védhető régiója.

Később egy olyan videó is felkerült Szijjártó Péter Facebook-oldalára, amelyen a Litvániában szolgáló, a honvédség gépét leszállás előtt is kísérő magyar Gripen-pilótákkal, illetve a kontingens más tagjaival vált szót. Egyikük, miközben a miniszter a "másik oldalról" behatoló gépekről a pilóták által készített képeket nézi, megjegyzi: "van olyan gép, amelyik úgy tűnik, mintha utasszállító lenne, közben meg van rajta 40 antenna".

A tárcavezető a siauliai légibázison még kedden leszögezte, hogy a katonák a NATO és ezzel Magyarország biztonságát is védik, ráadásul rendkívül felelősségteljesen kell eljárniuk, hiszen az egyik legfontosabb cél a közvetlen konfliktus megelőzése az észak-atlanti szövetség és Oroszország között.

"Önöknek úgy kell garantálniuk a biztonságunkat, néha akár testközelből is az orosz légierővel, hogy az a bizonyos húr ne pattanjon el" - fogalmazott.

Címlapról ajánljuk
Nigel Farage érdekes gondolatokat osztott meg Marine Le Penről
Tudósítónktól

Nigel Farage érdekes gondolatokat osztott meg Marine Le Penről

Nigel Farage szerint katasztrófához vezetne, ha Franciaországban Marine Le Pen radikális pártja kerülne kormányra. Az egykori brexitvezér, a brit Reform párt első embere szerint a francia választások első fordulójában győztes pártnak nincs kiforrott gazdasági programja.

Orbán Viktor: az ukrán elnök nem örült túlságosan

Orbán Viktor miniszterelnök a Die Weltwoche című konzervatív svájci lapnak adott interjúban kijelentette, hogy kijevi látogatásán nem meggyőzni akarta Volodimir Zelenszkij ukrán elnököt, hanem tájékozódni arról, "hol vannak a határai" a kijevi álláspontnak a békefolyamatra vonatkozóan.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.04. csütörtök, 18:00
Varga Zs. András
a Kúria elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×