eur:
393.13
usd:
363.63
bux:
72351.87
2024. július 4. csütörtök Ulrik
A WHO főigazgatója, dr Tedrosz Adhanom Gebrejeszusz gratulál dr Kaszai Takesinek a kinevezéséhez
Nyitókép: WHO

Rasszizmus miatt felmentették a WHO egyik igazgatóját

Kaszai Takesiról 30 dolgozó tett bejelentést korábban.

Az Egészségügyi Világszervezet (WHO) nyugat-csendes-óceáni igazgatóját hónapokkal az után távolították el posztjáról, hogy az AP amerikai hírügynökség kiderítette: a szervezet több tucat munkatársa tett bejelentést ellene etikátlan és rasszista megnyilvánulásai miatt.

Tedrosz Adhanom Gebrejeszusz, a szervezet főigazgatója múlt hét pénteken tájékoztatta a dolgozókat Kaszai távozásáról, valamint elmondta, hogy a "munka folytonossága érdekében" Manilába utazik Jakab Zsuzsanna főigazgató-helyettes.

Az AP hírügynökség januárban számolt be arról, hogy a WHO mintegy 30 dolgozója tett bejelentést arra panaszkodva, hogy Kaszai vezetése alatt mérgező légkör alakult ki a hivatalban. Azt állították, a japán egészségügyi szakember rasszista megjegyzéseket tett a munkatársainak, miután elmondta, a koronavírus térségbeli terjedése annak tudható be, hogy

bizonyos országokban "nincs meg a kellő képesség, mert kulturálisan, fajilag, gazdaságilag és társadalmilag alacsonyabb rendűek".

A WHO több munkatársa szerint, Kaszai bizalmas információkat osztott meg a vakcinákról, hogy hazájának, Japánnak segítsen politikai előnyhöz jutnia. Beosztottai szerint az emiatt indított vizsgálatot is megpróbálta manipulálni. Az AP forrásai szerint Kaszait azt követően szabadságolták határozatlan időre, hogy a vádak egy része beigazolódott.

Nyitóképünkön Tedrosz Adhanom Gebrejeszusz, a WHO főigazgatója és Kaszai Takesi

Címlapról ajánljuk

Lapértesülés: a Schadl-ügy egyik tanúja vesztette életét az Árpád hídi tragédiában

B. Ervin a Suzukiban ült, hírek szerint az élettársával, mindketten azonnal meghaltak. A férfit korábban Schadl György biztatta arra, hogy pályázzon végrehajtónak.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.05. péntek, 18:00
Gálik Zoltán
a Budapesti Corvinus Egyetem docense
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×