eur:
394.73
usd:
365.21
bux:
71532.98
2024. július 3. szerda Kornél, Soma
Nyitókép: Facebook/Novák Katalin/Bartos Gyula

Különleges ajándékkal indult Ferenc pápához Novák Katalin

A Vatikánban fogadja a katolikus egyházfő a magyar köztársasági elnököt.

Látogatása alkalmából Novák Katalin egy olyan ajándékkal készült, amely megmutatja a magyar kultúra gazdagságát, a hagyomány iránti tiszteletünket, miközben a Szentatya viseletének része is lehet - írta közösségi oldalán.

A hímzett papi stólát Illés Károlyné Botyánszky Anna, a Népművészet Mestere tervezte, és több hímző asszony közös munkája nyomán készült el. "A stólában képletesen ott van Magyarország, hiszen a motívumok a legismertebb kalocsai, békési szűcs, nógrádi palóc, matyó, sióagárdi és az úgynevezett úri díszítés világát tükrözik. Az utolsó öltéseket magam készítem, Anna iránymutatása alapján. Köszönöm, hogy ezt a valóban szeretettel átszőtt ajándékot elkészítették" - írta a Facebookon néhány fotó kíséretében a köztársasági elnök.

Novák Katalin továbbá megköszönte Erdő Péter bíborosnak, hogy megáldotta a stólát.

A köztársasági elnöknek ez lesz a kilencedik hivatalos külföldi útja azóta, hogy májusban hivatalba lépett. Novák Katalin sorrendben Varsót, Erdélyt, Berlint, Prágát, Bukarestet, Rigát, Brazíliavárost és Ljubljanát kereste fel, az első jeleit mutatva annak, hogy államfőként aktív diplomáciai szerepvállalásra törekszik.

Címlapról ajánljuk
Seremet Sándor: fontos jelzést küldött Orbán Viktor a kijevi látogatásával

Seremet Sándor: fontos jelzést küldött Orbán Viktor a kijevi látogatásával

A miniszterelnök kijevi látogatása cáfolja azt a narratívát, amely szerint a magyar kormány ukránellenes lenne – erről beszélt az InfoRádióban a Magyar Külügyi Intézet vezető kutatója, a Neumann János Egyetem Eurázsia Központ kutatója.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.03. szerda, 18:00
Giró-Szász András
politikai tanácsadó
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×