eur:
392.6
usd:
362.16
bux:
72132.83
2024. július 6. szombat Csaba
Nontherapeutic nicotine lozenges, nicotine pouches and nicotine gummies.
Nyitókép: Journal Of The American Academy

Nikotinos gumicukor hódít az amerikai gyerekeknél, a hatóság közbelép

A gyerekek számára vonzó, ízesített cukorka könnyen nikotinmérgezést okozhat – akár halálhoz is vezethet, ha kisgyermek fogyasztja el őket.

A tinédzserek számára is veszélyt jelenthetnek az illegálisan gyártott, ízesített cukorkák, melyek miatt az FDA, az amerikai gyógyszerészeti hatóság figyelmeztetésben is részesítette a floridai gyártót, a VPR Brandset. A szabályzó szervezet kutatásokra hivatkozott, melyek szerint ezek a termékek egyre népszerűbbekké válnak a középiskolások körében.

"A nikotinos gumicukor közegészségügyi válságot idéz elő nemzetünk fiataljai körében, különösen az új tanév kezdetén" – mondta Robert Califf, az FDA biztosa.

A gyártó azt állítja, dohánymentes nikotint tartalmaznak a rágók,

ugyanúgy, ahogyan az új generációs dohánytermékek gyártói is azzal népszerűsítik termékeiket az utóbbi években, hogy azok szintetikus nikotinnal készülnek.

A gyártó VPR Brands képviselője nem kommentálta az NBC megkeresését követően a történteket. A cég 15 napot kapott arra, hogy szüntesse meg a jogsértő állapotot. Az FDA szerint a cég nem kért engedélyt a termék reklámozására, az FDA felszólítása pedig ugyan nem jelent jogi kötelezettséget, akár bíróság elé is vihetik az ügyet.

Az FDA igyekszik

visszaszorítani az új típusú dohánytermékek fogyasztását

a tinédzserek körében, egyelőre vegyes eredményekkel. Az e-cigaretták utáni második legnagyobb mennyiségben fogyasztott dohánytermék az ízesített gumicukor jelenleg.

Az FDA jelenleg erős nyomás alatt áll, miután a múlt hónapban bejelentette, hogy elmulasztotta azt a határidőt, amelyig több ezer nem engedélyezett szintetikus nikotinterméket kellett volna eltávolítania a piacról.

Címlapról ajánljuk
Alig van korszerű ingatlan idehaza, de az otthonfelújítási program nagy hajtóerő lehet

Alig van korszerű ingatlan idehaza, de az otthonfelújítási program nagy hajtóerő lehet

Az évente megépülő húszezer új lakás nagyon elenyésző szám a négy és fél milliós országos lakásállományhoz képest – mondta az InfoRádióban az MBH Jelzálogbank vezérigazgatója. Nagy Gyula arról is beszélt, hogy az otthonfelújítási programban a nyílászárócsere a legolcsóbb beruházás, a homlokzati és födémszigetelés viszont jelentős kiadásokkal jár.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.08. hétfő, 18:00
Lakatos Júlia
a Méltányosság Politikaelemző Központ stratégiai igazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×