eur:
394.67
usd:
365.05
bux:
71480.56
2024. július 3. szerda Kornél, Soma
Coronavirus outbreak. Scientist in laboratory.
Nyitókép: Coolpicture/Getty Images

Ellentmondások, lassúság – Teljesen átalakul a járványkezelés az Egyesült Államokban

Ugyan a hatóság 75 éve, megalakulása óta készült a koronavíruséhoz hasonló járványok kezelésére, és "nagy pillanatban a teljesítményünk nem felelt meg az elvárásoknak".

Komoly átalakításokat jelentettek be az Egyesült Államok járványügyi központjánál (CDC) a koronavírus-járvány kezelésének értékelése és az intézményt ért heves bírálatok nyomán.

A CDC vezetőségének szerdai ülése után Rochelle Walensky igazgató közleményben jelentette be a változásokat, amelyek többi között a hatóság reagálóképességének felgyorsításáról, a kormányzati szervezetekkel való együttműködés javításáról szólnak.

Célként jelölte meg azt, hogy megszűnjenek az egymást átfedő és egymásnak ellentmondó közegészségügyi ajánlások.

A közlemény elszámoltathatóságot, együttműködést, kommunikációt, a közegészségügy cselekvésorientált kultúrájának kialakítását ígéri.

Az igazgató elismerte, hogy ugyan a hatóság 75 éve, megalakulása óta készült a koronavíruséhoz hasonló járványok kezelésére, és "nagy pillanatban a teljesítményünk nem felelt meg az elvárásoknak".

A konkrét lépések között szerepel az intézmény kommunikációs tevékenységének átszervezése és az internetes oldalának átalakítása.

A hatóságnál csaknem 12 ezer ember dolgozik, éves költségvetése 12 milliárd dollár.

Címlapról ajánljuk
Seremet Sándor: fontos jelzést küldött Orbán Viktor a kijevi látogatásával

Seremet Sándor: fontos jelzést küldött Orbán Viktor a kijevi látogatásával

A miniszterelnök kijevi látogatása cáfolja azt a narratívát, amely szerint a magyar kormány ukránellenes lenne – erről beszélt az InfoRádióban a Magyar Külügyi Intézet vezető kutatója, a Neumann János Egyetem Eurázsia Központ kutatója.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.03. szerda, 18:00
Giró-Szász András
politikai tanácsadó
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×