eur:
392.6
usd:
362.16
bux:
72132.83
2024. július 6. szombat Csaba
MOSCOW, RUSSIA - JUNE 12: (RUSSIA OUT) People visit a newly opened fast food restaurant in a former McDonalds outlet in Pushkinskaya Square, on June 12, 2022 in Moscow, Russia. The first of the former McDonalds restaurants has reopened under a new brand called Vkusno i tochka (Tasty and point) in Moscow, after the corporation sold its branches in Russia to a local businessman following sanctions after Russia invaded Ukraine. (Photo by Contributor/Getty Images)
Nyitókép: Contributor/Getty Images

Meki helyett "Fincsi" - megnyílt az új orosz gyorsétteremlánc

Viszlát, Big Mac, helló - mi is?

Miután a McDonald's először felfüggesztette üzletei működését, majd végül a lánc eladásával kivonult Oroszországból annak ukrajnai háborúja miatt, mintegy 850 étterem várta az újranyitást.

Az új lánc Вкусно и точка (Fonetikusan: Vkuszno – i tocska), magyarul "Finom - és pont" néven vasárnap indult be, az aznap megnyílt 15 gyorséttermet közel 50 követte hétfőn. A vállalat hetente 50-100 üzlet megnyitását tervezi, így június végére több mint 200 üzlet, a nyár végére már mind a 850 fogadna fogyasztókat.

Az arany M betűs logók helyett zöld alapon két, hasábburgonyára utaló narancssárga vonás és egy hamburgert szimbolizáló pirosas korong fogadja jelképként a látogatókat. Meg egy szlogen: "A név új, a szeretet a régi".

Az újramárkázott üzletek megnyitása – több mint három évtizeddel azután, hogy az amerikai burgeróriás először megjelent Moszkvában, a Kelet és Nyugat közötti szimbolikus "enyhülés" egyik állomásaként – egy újabb világrend kezdetét jelöli. Az eseményre egyébként épp Oroszország napján, a nemzeti büszkeség ünnepén került sor - tudósított a Reuters (június 12. 1994 óta az Orosz Föderáció állami szuverenitásáról szóló deklaráció elfogadásának napja).

Egyelőre korlátozott a kínálat, néhány ételt ugyanis logisztikai és csomagolási nehézségek miatt nem tudnak biztosítani a kínálatban. Emellett nem lesz többé egyebek között BigMac hamburger és a McFlurry fagylalt, vagyis azok a termékek, amiket mindenki a McDonald’s-hoz köt.

Oleg Parojev, a cég vezérigazgatója közölte, a kieső termékeket méltó módon tervezik helyettesíteni. A vállalat az ízeket a régiókhoz fogja igazítani, de az orosz McDonald's-utód kínálatában sem szerepel az alkohol.

A termékek árai valamennyivel alacsonyabbak, mint a Mekinél voltak.

A burgerek ízei egy 15 éves, Szergej néven említett fiatal szerint változatlanok, ő a kóla ízélményében talált változást.

Címlapról ajánljuk
Alig van korszerű ingatlan idehaza, de az otthonfelújítási program nagy hajtóerő lehet

Alig van korszerű ingatlan idehaza, de az otthonfelújítási program nagy hajtóerő lehet

Az évente megépülő húszezer új lakás nagyon elenyésző szám a négy és fél milliós országos lakásállományhoz képest – mondta az InfoRádióban az MBH Jelzálogbank vezérigazgatója. Nagy Gyula arról is beszélt, hogy az otthonfelújítási programban a nyílászárócsere a legolcsóbb beruházás, a homlokzati és födémszigetelés viszont jelentős kiadásokkal jár.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.08. hétfő, 18:00
Lakatos Júlia
a Méltányosság Politikaelemző Központ stratégiai igazgatója
Romokban az oroszok legfontosabb támaszpontja, kritikán alul teljesít az ukrán légvédelem - Háborús híreink szombaton

Romokban az oroszok legfontosabb támaszpontja, kritikán alul teljesít az ukrán légvédelem - Háborús híreink szombaton

Az ukrán vezérkar szerint a folyamatos dróntámadások következtében lényegében használhatatlanná vált az orosz Fekete-tengeri Flotta Krím-félszigeten található támaszpontja. Az orosz Iszkander-M rakéták egy hét alatt harmadszor ütöttek rajta a Mirhorodban található ukrán légibázison. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború legfontosabb híreivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×