eur:
392.6
usd:
362.16
bux:
72132.83
2024. július 7. vasárnap Apollónia
Joe Biden amerikai elnök beszédet mond a varsói Király Vár előterében 2022. március 26-án. Biden előző nap érkezett kétnapos hivatalos látogatásra Lengyelországba.
Nyitókép: MTI/AP/Evan Vucci

Joe Biden: Olyan helyzetbe fogom hozni az ukránokat, hogy meg tudják magukat védeni

Az amerikai elnök nem zárta ki, hogy esetleg területeket kell feladnia Ukrajnának.

Joe Biden minapi nyilatkozatát a New York Post alapján a Portfolio idézte. Az amerikai beszámoló szerint egy kérdésre válaszolva az elnök nem zárta ki, hogy Ukrajnának át kell adnia területének egy részét Oroszországnak, hogy véget vessen Moszkva több mint három hónapja tartó inváziójának.

"Ukrajnának területet kell átadnia a béke eléréséhez?" – kérdezte egy riporter Bident, mire az elnök azt monda: "A kezdetektől fogva azt mondom - bár nem mindenki értett egyet velem -, hogy semmit Ukrajnáról Ukrajna nélkül" - kezdte válaszát Biden. "Ez az ő területük. Nem fogom megmondani nekik, mit kell tenniük és mit nem" - mondta.

"De úgy tűnik számomra, hogy valamikor majd tárgyalásos egyezséget kell kötni. És ez mit takar, nem tudom. Szerintem egyelőre senki sem tudja. Addig azonban továbbra is azon leszünk, hogy olyan helyzetbe hozzuk az ukránokat, hogy meg tudják védeni magukat."

Címlapról ajánljuk
Kiss Róbert Richard: csak az tiltakozik a turisták áradata ellen, aki nem profitál belőle

Kiss Róbert Richard: csak az tiltakozik a turisták áradata ellen, aki nem profitál belőle

A turizmus nem szociális jog, így joggal szednek belépődíjat az utazók kedvenc célpontjai – mondta Kiss Róbert Richard, de a turisztikai szakértő arra is emlékeztetett, hogy ezek a látványosságok eddig is a bevételük nagy részét éppen a pokolba kívánt látogatóktól szerezték.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.08. hétfő, 18:00
Lakatos Júlia
a Méltányosság Politikaelemző Központ stratégiai igazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×