eur:
394.97
usd:
368.65
bux:
72094.79
2024. június 30. vasárnap Pál
Ételfutár kézbesíti a rendelést egy kordonnal elkerített tömb lakójának Sanghajban 2022. március 31-én. A hatóságok Sanghajt március 28-tól két szakaszban lezárták, és felfüggesztették a tömegközlekedést a koronavírus-fertőzöttek kiszűrése érdekében, miután az esetek száma a járvány kezdete óta a legmagasabbra emelkedett a kínai nagyvárosban. Az ötnapos lezárás idejére az érintett területeken élők nem hagyhatják el otthonukat, a szükséges használati cikkeket és élelmiszereket pedig kizárólag házhoz szállítás útján szerezhetik be.
Nyitókép: MTI/EPA/Alex Plavevski

Sanghaj hétfőtől nyit – így

23 millió ember lélegezhet fel, idővel.

Szakaszonként tervezik engedélyezni az üzletek újranyitását a másfél hónapja vesztegzár alatt álló Sanghajban, miután az újonnan azonosított koronavírus-fertőzöttek napi esetszáma fokozatosan mérséklődik a városban.

A Hszinhua kínai állami hírügynökség tudósítása szerint Sanghaj alpolgármestere sajtótájékoztatóján elmondta: hétfőtől lépésről-lépésre ismét kinyithatnak egyes üzletek, egyebek mellett bevásárlóközpontok, élelmiszerpiacok és fodrászüzletek.

A Kína fontos pénzügyi központjának számító városban a kereskedelmi célú üzlethelyiségek - például szupermarketek, kisboltok, gyógyszertárak - fokozatosan kezdhetik újra működésüket, míg a piacok és a fodrászati szalonok korlátozott kapacitással tevékenykedhetnek ismét.

Az alpolgármester közlése szerint a városban a működő kereskedelmi egységek száma az 1400 alatti mélypontról 10 600 fölé emelkedett. A 23 millió lakosú városban továbbá 5 millióra nőtt a naponta kézbesített megrendelések száma - tette hozzá.

A tömegközlekedési hivatal vasárnapi közlése szerint azonban

Sanghajban jelenleg egyetlen metróvonal sem közlekedik.

A városban élők nagy része pedig egyelőre legfeljebb külön engedéllyel, naponta egy alkalommal hagyhatja el az otthonát, és azt is csak meghatározott ideig, bevásárlás céljából. A várost teljes egészében március végén vonták vesztegzár alá, ám sok lakónegyed már ezt megelőzően lezárás alatt állt.

Azokban az üzemekben, vállalatokban, és egyéb egységekben, ahol már engedélyezték a tevékenység újraindítását, a dolgozóknak zárt rendszerben kell végezniük a munkájukat. Ez azt jelenti, hogy a dolgozókat a munkavégzés helyén kell elszállásolni, és a zárt rendszert egyelőre meghatározatlan ideig nem hagyhatják el.

Sanghajban szombaton 166 új Covid-19 megbetegedést, és 1203 tünetmentes vírushordozót azonosítottak.

Peking vezetése vasárnap tovább hosszabbította az otthoni munkavégzést előíró rendeletet a kínai főváros négy kerületében. Pekingben az elmúlt egy napon, vasárnap délutánig, 55 új esetet azonosítottak. A fertőzöttek közül tíz embert a lezárás alatt álló területeken kívül szűrtek ki, miközben több kerületben naponta tesztelik a lakosságot.

A kínai járványkezelési stratégia alapján a vírus terjedésének megfékezésére alkalmazott korlátozásokat addig nem enyhítik, amíg a karanténzónákon kívül találnak új vírushordozókat.

Címlapról ajánljuk

"A határ a csillagos ég" - jelentette ki Orbán Viktor Bécsben

Új szövetség jött létre Európában három párt részvételével. Ez hazafias erőkből formálódik, és alapítói vezető szerepet játszanak országaikban. Más pártokat is várunk, hogy közösen, egyesült erővel biztosítsuk Európa jövőjét - mondta Herbert Kickl, az Osztrák Szabadságpárt elnöke Bécsben, miután Orbán Viktor miniszterelnökkel, a Fidesz elnökével, és Andrej Babissal, a cseh ANO vezetőjével találkozott.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.01. hétfő, 18:00
Orbán Balázs
a miniszterelnök politikai igazgatója, az MCC kuratóriumának elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×