eur:
395.03
usd:
367.99
bux:
71456
2024. július 2. kedd Ottó
The terrible nuclear explosion with cloud height.
Nyitókép: KREMLL/Getty Images

Az orosz űrügynökség feje legfeljebb fél órát adna a NATO-nak egy atomháborúban

Dmitrij Rogozin szerint ezt azonban el kell kerülni.

Az orosz űrügynökség, a Roszkoszmosz vezetője nemcsak Elon Muskot fenyegette meg néhány napja, hanem a komplett NATO-t is – írja a Hvg.hu. Dmitrij Rogozin a Telegram-csatornáján jelezte, hogy Oroszország fél órán belül megsemmisítheti a NATO-országokat egy esetleges atomháború esetén. Az Independent szerint azt nem pontosította, hogy minden NATO-tagra, vagy csak bizonyos országokra gondol.

A Roszkoszmosz vezetője azt is kijelentette ugyanakkor, hogy az atomháború kirobbanását nem szabad megengednünk, mert az az egész Föld állapotát határozná meg. Emiatt szerinte hagyományos fegyverekkel kell legyőzni a gazdaságilag és katonailag is erősebb ellenséget.

Rogozin egyébként újradefiniálta a „különleges katonai művelet” kifejezést is, amit Moszkva a kezdetek óta használ az Ukrajna ellen indított háborúra. Szerinte az Oroszországtól elszakadt Ukrajna az oroszok ellen fordult, ezért a „különleges katonai művelet” ma már jóval túlmutat eredeti jelentésén és földrajzi meghatározásán.

Címlapról ajánljuk
Folytatódik a cseh-szlovák testvércsata: Prága inkább fokozza Ukrajna támogatását

Folytatódik a cseh-szlovák testvércsata: Prága inkább fokozza Ukrajna támogatását

A cseh miniszterelnök szerint a cseh-szlovák kormányközi tárgyalások felújítása továbbra sincs napirenden. A legfelsőbb cseh vezetők a prágai várban vitatták meg az országot érintő legfontosabb külpolitikai kérdéseket, és úgy nyilatkoztak, hogy Csehország folytatja Ukrajna támogatását minden területen, beleértve a fegyverszállításokat is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.02. kedd, 18:00
Yann Caspar
a Matthias Corvinus Collegium Európai Tanulmányok Műhelyének kutatója
Orbán Viktor Ukrajnában járt, eközben az orosz külügyminiszterrel tárgyalt Szijjártó Péter

Orbán Viktor Ukrajnában járt, eközben az orosz külügyminiszterrel tárgyalt Szijjártó Péter

Az európai állam- és kormányfők közül egyre kevesebben vannak, akik még nem látogattak el az orosz invázió sújtotta Ukrajnába - most már nem gazdagítja ezt a tábort Orbán Viktor sem, a magyar miniszterelnök ugyanis ma Kijevbe utazott. Ám eközben Szijjártó Péter külügyminiszter, aki gyakran jár Oroszországba, telefonbeszélgetést folytatott Szergej Lavrov orosz külügyminiszterrel - tudósított a Telex.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×