eur:
392.6
usd:
362.16
bux:
72132.83
2024. július 7. vasárnap Apollónia
Nyitókép: Forrás: Twitter

Elesett egy volt amerikai tengerészgyalogos Ukrajnában

A 22 éves Willy Joseph Cancel lehet az első ukrajnai háborúban életét vesztő amerikai harcos.

Életét vesztette az ukrajnai háborúban egy amerikai férfi, aki az ukrán hadsereg oldalán harcolt, és korábban az amerikai tengerészgyalogságnál szolgált – közölte a férfi családja.

A 22 éves Willy Joseph Cancel valószínűleg az első amerikai harcos, aki az Ukrajnában zajló háborúban esett el – jelentette a Fox News amerikai hírcsatorna, amelynek sikerült elérnie a férfi özvegyét. A CNN-nek pedig Cancel édesanyja erősítette meg fia halálhírét.

A volt katona börtönőrként dolgozott, de februárban jelentkezett egy katonai-biztonsági magánvállalathoz, amely a háború kirobbanása után kifejezetten olyan embereket keresett, akik vállalják, hogy részt vesznek a harcokban Ukrajna oldalán.

Cancel édesanyja szerint

a férfi március közepén érkezett Lengyelországba, onnan ment át Ukrajnába, hátra hagyva feleségét és hét hónapos kisfiát az Egyesült Államokban.

A férfi holttestét édesanyja beszámolója szerint még nem találták meg.

Az esetre reagálva az amerikai külügyminisztérium tisztviselői elmondták, tisztában vannak a fejleményekkel, és közelről vizsgálják a történteket.

A külügyminisztérium egyúttal emlékeztetett: egyáltalán nem ajánlják, hogy amerikai állampolgárok Ukrajnába utazzanak, sőt, minden amerikai állampolgárt arra kérnek, hogy hagyja el a kelet-európai országot.

Címlapról ajánljuk
Kiss Róbert Richard: csak az tiltakozik a turisták áradata ellen, aki nem profitál belőle

Kiss Róbert Richard: csak az tiltakozik a turisták áradata ellen, aki nem profitál belőle

A turizmus nem szociális jog, így joggal szednek belépődíjat az utazók kedvenc célpontjai – mondta Kiss Róbert Richard, de a turisztikai szakértő arra is emlékeztetett, hogy ezek a látványosságok eddig is a bevételük nagy részét éppen a pokolba kívánt látogatóktól szerezték.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.08. hétfő, 18:00
Lakatos Júlia
a Méltányosság Politikaelemző Központ stratégiai igazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×