eur:
392.6
usd:
362.16
bux:
72132.83
2024. július 7. vasárnap Apollónia
LVIV, UKRAINE - MARCH 26: Smoke rises as a result of the Russian attacks on Ukraine, in Lviv, Ukraine on March 26, 2022. (Photo by Abdullah Tevge/Anadolu Agency via Getty Images)
Nyitókép: Abdullah Tevge/Anadolu Agency via Getty Images

Légicsapás érte Lviv városát

Többen megsebesültek.

Légicsapás érte szombaton a nyugat-ukrajnai Lviv (Lemberg) városát - közölte Andrij Szadovij, Lviv polgármestere. Makszim Kozickij megyei kormányzó hozzátette, hogy két rakéta csapódott be, és öten megsebesültek, Ihor Zinkevics, a helyi önkormányzat illetékese három robbanásról számolt be.

A rakéták egy olajraktárat és egy katonai üzemet találtak el, mindkét létesítmény lakónegyedben volt.

A CNN amerikai hírtelevízió helyszíni tudósítója megerősítette a támadás hírét, és arról számolt be, hogy három erős robbanás rázta meg Lviv külvárosát.

Andrij Szadovij polgármester szerint a légicsapás üzenet volt Joe Biden amerikai elnöknek, aki Lengyelországban tartózkodott. Lviv nagyjából 80 kilométerre fekszik a lengyel határtól.

"Az egész világnak fel kellene ismernie, hogy a fenyegetés elképesztően komoly" - tette hozzá.

A harci cselekmények mindeddig kevéssé érintették ezt a nagyvárost, ahova nagyon sok menekült érkezett Ukrajna más részeiből, és több ország is ide helyezte át nagykövetségét Kijevből.

Címlapról ajánljuk
Kiderült, hogy egészséges-e a budapesti ivóvíz

Kiderült, hogy egészséges-e a budapesti ivóvíz

A Dunában vannak emberi eredetű szennyeződések, főként növényvédőszer- és gyógyszermaradványokat, valamint ipari korróziógátló anyagokat azonosítottak a szakemberek – mondta az InfoRádióban a Nemzeti Népegészségügyi és Gyógyszerészeti Központ vezető vízhigiénés szakértője a folyó és a budapesti ivóvíz minőségét vizsgáló átfogó kutatásokról.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.08. hétfő, 18:00
Lakatos Júlia
a Méltányosság Politikaelemző Központ stratégiai igazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×