eur:
392.6
usd:
362.16
bux:
72132.83
2024. július 7. vasárnap Apollónia
Nyitókép: pixabay

Több száz Oroszországban használt repülő nem kaphat engedélyt

Egyelőre nem jutnak hozzá a repülési alkalmasságát biztosító alkatrészekhez.

A Bermuda Polgári Repülési Hatóság felfüggesztette 740, Oroszországban használt repülőgép alkalmassági bizonyítványát, mivel a nemzetközi szankciók nem teszik lehetővé az alkatrész-utánpótlás megszervezését. A hivatal így már nem képes megítélni a repülőgépek légi alkalmasságát.

A bermudai lajstromban lévő repülők főleg ír lízingcégek tulajdonában vannak. Sokan az orosz jogrendszerrel kapcsolatos bizonytalanságok miatt választották a bermudai regisztrációt - írja a Magyar Nemzet.

Moszkva azzal próbálkozik, hogy minden külföldi tulajdonban lévő repülőgépet újra regisztráljon az országban, elkerülve a korlátozásokat. Az elmúlt két hétben 180 repülőgépet tudtak nyilvántartásba venni. Törökországon vagy Inidán keresztül próbálnak az alkalmasságát biztosító alkatrészekhez jutni az orosz gépekhez.

Az orosz légitársaságok közben kihasználták a korlátozásokat, és tízmilliárd dollár értékű lízingelt repülőgépeket menekítettek haza. A bérbeadóknak március 28-ig kell visszaszerezniük a repülőgépeiket, de az Oroszországban rekedteket nem tudják visszaszerezni. Eddig 24 repülőgépet vehettek vissza, az Oroszországon kívüli repülőterekről.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.08. hétfő, 18:00
Lakatos Júlia
a Méltányosság Politikaelemző Központ stratégiai igazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. július 7. 20:59
×
×
×
×