eur:
394.95
usd:
365.66
bux:
71738.76
2024. július 3. szerda Kornél, Soma
Szergej Lavrov orosz külügyminiszter sajtóértekezletet tart, miután tárgyalt Antony Blinken amerikai külügyminiszterel Genfben 2022. január 21-én.
Nyitókép: MTI/EPA-KEYSTONE/Jean-Christophe Bott

Úgy tűnik, lesz orosz–ukrán külügyminiszteri találkozó

Antalyában tárgyalhat Szergej Lavrov és Dmitro Kuleba csütörtökön.

Kijev megerősítette, hogy megtartják Dmitro Kuleba ukrán és Szergej Lavrov orosz külügyminiszter találkozóját az antalyai diplomáciai fórum margóján, ezért Moszkva is arra számít, hogy a tárgyalás megvalósul – jelentette ki Marija Zaharova orosz külügyi szóvivő.

Hozzátette, hogy az orosz fél azért hisz különösen a találkozó létrejöttében, mert a fórumot megrendező Törökország volt a kezdeményezője. Kuleba és Lavrov megbeszéléséről elsőként Mevlüt Cavusoglu török külügyminiszter nyilatkozott, aki szintén jelen lesz az eseményen.

Zaharova elmondta, hogy Lavrov az antalyai tanácskozáson felszólalva ki fogja fejteni a nemzetközi ügyekkel kapcsolatos orosz álláspontot.

Címlapról ajánljuk

Seremet Sándor: fontos jelzést küldött Orbán Viktor a kijevi látogatásával

A miniszterelnök kijevi látogatása cáfolja azt a narratívát, amely szerint a magyar kormány ukránellenes lenne – erről beszélt az InfoRádióban a Magyar Külügyi Intézet vezető kutatója, a Neumann János Egyetem Eurázsia Központ kutatója.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.03. szerda, 18:00
Giró-Szász András
politikai tanácsadó
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×