eur:
394.73
usd:
367.47
bux:
71456
2024. július 2. kedd Ottó
Ukrán katonák lövésre készen Kijev egyik hídján 2022. február 25-én. Vlagyimir Putyin orosz elnök február 24-én rendelte el katonai művelet végrehajtását a Donyec-medencében, leszögezve, hogy Oroszország tervei között nem szerepel Ukrajna megszállása, ugyanakkor törekedni fog az ország demilitarizálására. Az orosz erők mindazonáltal Ukrajna más térségei, így a főváros ellen is hadműveletet folytatnak, és támadást indítottak a Moszkva-barát szakadárok is az általuk ellenőrzött kelet-ukrajnai területeken. Az ukrán vezetés hadiállapotot vezetett be. A felek halálos áldozatokról és sebesültekről is beszámoltak. A nemzetközi közösség sorra jelent be büntetőintézkedéseket Moszkva ellen.
Nyitókép: MTI/AP/Emilio Morenatti

Az amerikaiak ki akarták menekíteni az ukrán elnököt, az alábbi választ kapták

"Lőszer kell, nem fuvar!"

Az amerikai kormány felajánlotta Volodimir Zelenszkij ukrán elnöknek a Kijevből való kimenekítést, ám ő ezt visszautasította a New York Post tudósítása szerint. Mint összefoglalójában a Portfolio írja, amerikai források szerint Volodimir Zelenszkij azt válaszolta, "a harc itt van, nekem lőszerre van szükségem, nem fuvarra".

Kijevben közben heves harcok folynak, a főváros belső részeiben van már az orosz hadsereg.

A kormányzati negyedben tartózkodó elnök családját korábban sikeresen kimenekítették. Volodimir Zelenszkij magára tekint első számú célpontként.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.03. szerda, 18:00
Giró-Szász András
politikai tanácsadó
Sikerült a csúcsdöntés Amerikában

Sikerült a csúcsdöntés Amerikában

Ázsiában ma reggel felemás hangulatban telt a kereskedés, ezt követően pedig Európában egész nap estek a tőzsdék, igaz, az amerikai nyitást követően kisebb felpattanást láthatunk, míg a tengerentúlon óvatos mozgásokkal telik egyelőre a kereskedés. Az amerikai tőzsdén különösen a Teslára ajánlott figyelni, miután a várakozásokat meghaladó kiszállítási számokat közölt a vállalat a második negyedévre vonatkozóan.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×