eur:
396.84
usd:
355.48
bux:
74510.83
2024. szeptember 29. vasárnap Mihály
European Parliament interior in Brussels, Belgium.
Nyitókép: Callan Quinn/Getty Images

Visszakapták helyeiket a Fidesz képviselői az európai parlamenti küldöttségekben

A képviselők egyben lehetőséget is kaptak – írja a párt közleményében.

A Fidesz európai parlamenti képviselői visszakapták helyeiket az Európai Parlament (EP) küldöttségeiben, a képviselők immáron nem uniós országok, régiók és szervezetek parlamentjeiben is képviselhetik a magyar érdekeket – közölte a Fidesz európai parlamenti képviselőcsoportja.

Emlékeztettek: az európai parlamenti küldöttségek célja a kapcsolattartás, folyamatos egyeztetés nem uniós országok, régiók vagy szervezetek parlamentjeivel rendszeres ülések, előadások, látogatások által.

"Azzal, hogy a Fidesz európai parlamenti képviselői tagságot kaptak, egyben lehetőséget is: azért fognak dolgozni, hogy a magyar érdekek is megjelenjenek a találkozók alkalmával" - fogalmaztak.

A Fidesz-képviselők az alábbi küldöttségekben kaptak tagságot:

  • Bocskor Andrea az EU-Moldova Parlamenti Társulási Bizottságba delegált küldöttségben és az Euronest Parlamenti Közgyűlésbe delegált küldöttségben.
  • Deli Andor az EU-Szerbia Stabilizációs és Társulási Parlamenti Bizottságba delegált küldöttségben, továbbá az EU-Montenegró Stabilizációs és Társulási Parlamenti Bizottságba delegált küldöttségben.
  • Deutsch Tamás az Irakkal fenntartott kapcsolatokért felelős küldöttségben és a Koreai-félszigettel fenntartott kapcsolatokért felelős küldöttség.
  • Gál Kinga a Kínai Népköztársasággal fenntartott kapcsolatokért felelős küldöttségben és az AKCS-EU Közös Parlamenti Közgyűlésbe delegált küldöttségben.
  • Győri Enikő az Andok Közösség országaival fenntartott kapcsolatokért felelős küldöttségben, a Közép-Amerika országaival fenntartott kapcsolatokért felelős küldöttségben és az Euro-Latin-amerikai Parlamenti Közgyűlésbe delegált küldöttségben.
  • Gyürk András az AKCS-EU Közös Parlamenti Közgyűlésbe delegált küldöttségben és a Brazil Szövetségi Köztársasággal fenntartott kapcsolatokért felelős küldöttségben.
  • Hidvéghi Balázs az EU-Egyesült Királyság Parlamenti Partnerségi Közgyűlésbe delegált küldöttségben, a Kínai Népköztársasággal fenntartott kapcsolatokért felelős küldöttségben, valamint a délkelet-ázsiai országokkal és a Délkelet-ázsiai Nemzetek Szövetségével (ASEAN) fenntartott kapcsolatokért felelős küldöttségben.
  • Járóka Lívia a Dél-Afrikával fenntartott kapcsolatokért felelős küldöttségben és a Koreai-félszigettel fenntartott kapcsolatokért felelős küldöttségben.
  • Kósa Ádám a Japánnal fenntartott kapcsolatokért felelős küldöttségben és a Pánafrikai Parlamenttel fenntartott kapcsolatokért felelős küldöttségben.
  • Schaller-Baross Ernő az Indiával fenntartott kapcsolatokért felelős küldöttségben és a Dél-Afrikával fenntartott kapcsolatokért felelős küldöttségben.
  • Tóth Edina az Arab-félszigettel fenntartott kapcsolatokért felelős küldöttségben és a Kanadával fenntartott kapcsolatokért felelős küldöttségben.
  • Trócsányi László a Mashreq-országokkal fenntartott kapcsolatokért felelős küldöttségben és az EU-Törökország Parlamenti Vegyes Bizottságba delegált küldöttségben.
Címlapról ajánljuk

Vasárnap Ausztria választ: a Szabadságpárt visszatérhet a csúcsra

Épp hogy csak túljutott Ausztria a rendkívüli károkat okozó áradások nehezén, az ország a hét végén újabb, ezúttal politikai megméretés előtt áll. Több mint 6,3 millióan járulhatnak a szavazóurnák elé, hogy újabb öt évre új parlamentet, illetve új kormányt válasszanak.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.30. hétfő, 18:00
Kövér László
az Országgyűlés elnöke
Harmadik világháborúval riogatott Trump, egyetlen döntéssel meg lehetne rengetni Oroszországot – Ukrajnai háborús híreink szombaton

Harmadik világháborúval riogatott Trump, egyetlen döntéssel meg lehetne rengetni Oroszországot – Ukrajnai háborús híreink szombaton

Donald Trump republikánus amerikai elnökjelölt és Volodimir Zelenszkij ukrán államfő a New York-i Trump Towerben folytattak beszélgetést. A találkozó után Trump azt írta saját közösségi platformján, a Truth Social-ön, ha nem ő győz az elnökválasztáson, jön a harmadik világháború. Az elmúlt hónapok legfontosabb kérdése, hogy az európai vezetők és az Egyesült Államok döntéshozói engedélyezik-e Kijevnek, hogy a Nyugattól kapott modern fegyverrendszereket bevessék Oroszország területe ellen. Az amerikai Institute for the Study of War (ISW) intézet írt egy elemzést, hogy miért lenne fontos egy ilyen lépést megtenniük Ukrajna szövetségeseinek. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború legfrissebb híreivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×