eur:
392.91
usd:
363.41
bux:
72351.87
2024. július 4. csütörtök Ulrik
Milos Zeman cseh köztársasági elnök beszél a négy visegrádi ország államfőinek csúcstalálkozója második napján tartott sajtótájékoztatón a Prága közelében fekvő Lány kastélyában, a cseh államfők vidéki rezidenciáján 2019. október 3-án. A második napon a szerb és szlovén elnök is jelen volt a V4-es államfői csúcson.
Nyitókép: MTI/Balogh Zoltán

A cseh államfő belengette a kötelező Covid-oltás lehetőségét

Milos Zeman karácsonyi beszédét is e témának szentelte részben.

A koronavírus-fertőzés elleni védőoltások kötelezővé tétele mellett szállt síkra Milos Zeman cseh államfő hagyományos karácsonyi beszédében vasárnap.

Korábban kételyeit hangoztatta az ilyen kötelezettséggel szemben, de a járvány újabb és újabb hullámai láttán megváltoztatta a véleményét - mondta a televízió élő adásában közvetített ünnepi beszédében. Végül, mint mondta, Ausztria példája győzte meg, amely 2022. februártól kötelezővé teszi a védőoltás felvételét.

"Meggyőződésem, hogy az a legegyszerűbb módja a járvány leküzdésének. Már egy sor betegség ellen kötelező a védőoltás nálunk. Semmi okunk arra, hogy ne vezessük be a koronavírus ellen is" - folytatta. Jobb egy ilyen radikális intézkedés, mint tétlenül nézni, ahogyan Európában egymást váltják a járvány csillapodásának, majd fellángolásának időszakai - vélekedett.

A korábbi évekhez hasonlóan Zeman idén sem fukarkodott a klímaaktivisták bírálatával, akik "a kezdetben értelmes ökológiai célokból egyfajta vallást csináltak". Dicsérte Andrej Babis volt miniszterelnök kormányát, amely szerinte "sok jót tett". Az általa a közelmúltban felesketett új kormányt pedig arra figyelmeztette, hogy ne "puhítsa fel" a költségvetési fegyelmet a gazdasági lobbik kedvéért, amelyek mindenféle adókedvezményt követelnek a társadalom rovására.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.05. péntek, 18:00
Gálik Zoltán
a Budapesti Corvinus Egyetem docense
Napokon belül távozhat Ukrajna miniszterelnöke, Zelenszkij kész tárgyalni a békéről - Híreink az ukrajnai háborúról csütörtökön

Napokon belül távozhat Ukrajna miniszterelnöke, Zelenszkij kész tárgyalni a békéről - Híreink az ukrajnai háborúról csütörtökön

Ukrán források szerint Volodimir Zelenszkij ukrán elnök hamarosan menesztheti az ország második legbefolyásosabb emberét, Denisz Simhal kormányfőt. Mindeközben a frontot ismét elárasztották az orosz Lancet-drónok: szabályosan vadásznak az ukrán páncélosokra. Kijev és az Egyesült Államok is elutasította Orbán Viktor magyar miniszterelnök tűzszüneti javaslatát. Volodimir Zelenszkij ukrán elnök újabb békekonferenciát rendezne, ezúttal Oroszország részvételével. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború legfontosabb híreivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×