eur:
395.26
usd:
368.28
bux:
71527.12
2024. július 2. kedd Ottó
A hivatalos látogatáson Budapesten tartózkodó Angela Merkel német kancellár, Orbán Viktor miniszterelnök vendége beszél a megbeszélésük után tartott közös sajtótájékoztatón a Parlamentben 2015. február 2-án.
Nyitókép: MTI/Illyés Tibor

Ezt mondja búcsúüzenetében Angela Merkel

A leköszönő német kancellár utolsó heti videoüzenetében arra szólította fel Németország lakóit, oltassák be magukat.

Angela Merkel leköszönő német kancellár utolsó heti videoüzenetében arra szólította fel Németország lakóit, hogy vegyék komolyan a koronavírust, és oltassák be magukat.

"A negyedik hullám közepén vagyunk, a helyzet nagyon komoly, az ország egyes részeiben pedig drámainak nevezhető" - figyelmeztetett Merkel szombaton.

Minden oltás számít - nyomatékosította a kancellár. Emlékeztetett: az intenzív osztályok túlterheltek, ami miatt több súlyos beteget kevésbé zsúfolt kórházakba kellett átszállítani.

A halottak száma "szörnyen magas", a "hátrahagyott családtagok és barátok pedig összezavarodottak, tanácstalanok és tehetetlenek" - tette hozzá.

Merkel szerint a helyzet különös keserűségét az adja, hogy

a halálesetek többsége az oltással elkerülhető lenne.

A távozó kancellár egyúttal megköszönte az emberek megfontoltságát és belátását, valamint azt, hogy saját maguk és polgártársaik védelmében betartják a koronavírus-járvány miatti óvintézkedéseket.

"Önök vannak többségben országunkban" - mondta. "Nap mint nap tanúbizonyságot tesznek a polgári lelkületről, amely olyan csodálatossá teszi országunkat, és amely nélkül egyetlen kancellár és egyetlen kormány sem érhet el semmit" - fűzte hozzá.

A következő nehéz heteket csak közös erőfeszítéssel lehet átvészelni - jelezte Merkel.

"Szívemből kívánom, hogy közösen sikerüljön"

- jegyezte meg.

Merkel a következő héten távozik tisztségéből. Helyét Olaf Scholz veszi át, aki a Német Szociáldemokrata Párt (SPD), a Zöldek és a Szabad Demokrata Párt (FDP) szövetségét fogja vezetni.

Címlapról ajánljuk
Folytatódik a cseh-szlovák testvércsata: Prága inkább fokozza Ukrajna támogatását

Folytatódik a cseh-szlovák testvércsata: Prága inkább fokozza Ukrajna támogatását

A cseh miniszterelnök szerint a cseh-szlovák kormányközi tárgyalások felújítása továbbra sincs napirenden. A legfelsőbb cseh vezetők a prágai várban vitatták meg az országot érintő legfontosabb külpolitikai kérdéseket, és úgy nyilatkoztak, hogy Csehország folytatja Ukrajna támogatását minden területen, beleértve a fegyverszállításokat is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.02. kedd, 18:00
Yann Caspar
a Matthias Corvinus Collegium Európai Tanulmányok Műhelyének kutatója
Szigorodnak a logisztikai parkokra vonatkozó szabályok

Szigorodnak a logisztikai parkokra vonatkozó szabályok

Új fogalommal egészült ki a szabályozott parkok hálózatára vonatkozó szabályozás: 2025. január 1-től egyes vállalkozások kizárólag akkor végezhetnek az adott telephelyen logisztikai tevékenységet, ha a „Logisztikai Park” címet megszerezték. Mivel ennek elnyeréséhez számos adminisztratív feladatot szükséges elvégezni, a határidő rövidségére tekintettel érdemes minél korábban benyújtani az érdekelteknek a cím elnyerésére irányuló pályázatot. A témában Szűcs Anikó Edit és Takó Zsófia, a DLA Piper Hungary ingatlanjogi csoportjának szakértői készítettek összefoglalót.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×