eur:
393.02
usd:
363.49
bux:
72351.87
2024. július 4. csütörtök Ulrik
Nyitókép: Facebook/Dajana Milinković

Külföldi civilek jöttek rá, kicsoda a 11 napja a horvát sziklákon talált nő - képek

A nemzetközi sajtót is bejárta egy nő története, akit Krk szigeten találtak, nem emlékezett a személyazonosságára és angolul beszélt.

A kihűlt és kiszáradt nő segélykiáltásaira a horvátországi Krk sziget egy szinte megközelíthetetlen részén figyelt fel egy halász a hajójából még szeptember 12-én. A férfi, miután maga nem tudott neki segíteni, rendőröket hívott, de azután nem tudták kideríteni, ki is ő valójában, ugyanis a nő semmire sem emlékezett, ráadásul az okmányai is eltűntek.

A középkorú nőt orvosi ellátásban részesítették, és az arcán lévő sérüléseket is ellátták. Az nem derült ki, hogy ezeket mi okozta - olvasható a Blikk beszámolójában.

Iratai híján szóban próbálták kifaggatni, hogy ki ő és hogyan került a szigetre, de semmire sem emlékezett. Miután elhagyta a kórházat, az illetékes szociális jóléti központ vette át az ellátását - jelentették a hatóságok.

A rendőrség nyomozása napokig semmilyen eredményt nem hozott. A nő hátizsákját megtalálták, viszont csak az (iratok nélküli) pénztárcája, a szúnyogirtója és hasonló apróságai voltak benne.

Ezután a nemzetközi sajtót is bejárta, hogy találtak egy angolul beszélő nőt egy horvát szigeten. Megosztották a fényképét, és addigra az is kiderült, hogy skót akcentussal beszél. A hír és a kép eljutott a Skóciai eltűntek Facebook-csoportba, és annak egyik tagja rábukkant az oldalon azokra a fotókra, amelyekből kiderül, ki is a hölgy.

A szlovákiai Daniela Adamcova egy ideig az Egyesült Királyságban élt, majd 2015-ben Írországba költözött.

A rendőrség megerősítette a nő személyazonosságát, azt viszont még mindig nem tudni, miként került a kietlen, elhagyatott partszakaszra, nem messze a sziget medvék lakta részétől.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.05. péntek, 18:00
Gálik Zoltán
a Budapesti Corvinus Egyetem docense
Napokon belül távozhat Ukrajna miniszterelnöke, Zelenszkij kész tárgyalni a békéről - Híreink az ukrajnai háborúról csütörtökön

Napokon belül távozhat Ukrajna miniszterelnöke, Zelenszkij kész tárgyalni a békéről - Híreink az ukrajnai háborúról csütörtökön

Ukrán források szerint Volodimir Zelenszkij ukrán elnök hamarosan menesztheti az ország második legbefolyásosabb emberét, Denisz Simhal kormányfőt. Mindeközben a frontot ismét elárasztották az orosz Lancet-drónok: szabályosan vadásznak az ukrán páncélosokra. Kijev és az Egyesült Államok is elutasította Orbán Viktor magyar miniszterelnök tűzszüneti javaslatát. Volodimir Zelenszkij ukrán elnök újabb békekonferenciát rendezne, ezúttal Oroszország részvételével. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború legfontosabb híreivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×