eur:
394.97
usd:
368.65
bux:
72094.79
2024. június 30. vasárnap Pál
A belga-brit Zara Rutherford ultrakönnyű, Shark repülője pilótafülkéjében ül, mielőtt felszáll a Kortrijk-Wevelgem repülőtérről a belgiumi Wevelgemben 2021. augusztus 18-án. A 19 éves nő rekordot akar beállítani azzal, hogy egyedül repüli körbe a világot. A tinédzser saját maga finanszírozza majd az utazást, szponzorok segítségével, és reméli, hogy körülbelül két-három hónap alatt teljesíti az utat. A világrekordot jelenleg Shaesta Waiz tartja, aki 30 évesen repülte végig az utat.
Nyitókép: Virginia Mayo

Megkezdte Föld körüli szólórepülését a 19 éves Zara Rutherford

Ő lehet a legfiatalabb nő, aki egyedül megteszi az 51 ezer kilométeres távot.

Rutherford a belgiumi Courtrai repülőteréről szállt fel ultrakönnyű, Shark típusú repülőjével, és úgy tervezi, hogy 52 nap alatt körberepüli a Földet. Ha sikerül teljesítenie vállalkozását, ő lesz a legfiatalabb nő, aki egyedül megtette az 51 ezer kilométeres távot.

A világrekordot az amerikai Shaesta Waiz tartja, aki 2017-ben, 30 évesen repülte végig az utat.

A belga-brit Zara Rutherford 14 éves kora óta repül. Augusztus 11-én indult volna útnak, de az utolsó pillanatban elhalasztotta a felszállást, hogy egy új kamerarendszert szereljen a gépbe.

Wevelgem, 2021. augusztus 18.
A belga-brit Zara Rutherford ultrakönnyű, Shark repülője pilótafülkéjében ül (b), mielőtt felszáll a Kortrijk-Wevelgem repülőtérről a belgiumi Wevelgemben 2021. augusztus 18-án. A 19 éves nő rekordot akar beállítani azzal, hogy egyedül repüli körbe a világot. A tinédzser saját maga finanszírozza majd az utazást, szponzorok segítségével, és reméli, hogy körülbelül két-három hónap alatt teljesíti az utat. A világrekordot jelenleg Shaesta Waiz tartja, aki 30 évesen repülte végig az utat.
MTI/AP/Virginia Mayo
A belga-brit Zara Rutherford ultrakönnyű, Shark repülője pilótafülkéjében ül (b), mielőtt felszáll a Kortrijk-Wevelgem repülőtérről a belgiumi Wevelgemben 2021. augusztus 18-án. A 19 éves nő rekordot akar beállítani azzal, hogy egyedül repüli körbe a világot. A tinédzser saját maga finanszírozza majd az utazást, szponzorok segítségével, és reméli, hogy körülbelül két-három hónap alatt teljesíti az utat. A világrekordot jelenleg Shaesta Waiz tartja, aki 30 évesen repülte végig az utat. MTI/AP/Virginia Mayo

Az út várhatóan 250 órányi repülési időt, összesen nagyjából három hónapot vesz igénybe. Zara Rutherford kétszer keresztezi majd az Egyenlítőt, egyszer az indonéziai Jambi, másodszor a világ másik felén, a kolumbiai Tumaco felett.

A pilóta azt tervezi, hogy pihenői során találkozik a helyi fiatalokkal, hogy átadja ismereteit a repülésről, különösen a lányoknak.

Az utat önerőből finanszírozza, Rutherford eladta az autóját, és szponzorokat keresett terve megvalósításához. A fiatal nő 600 eurót szán faültetési projektekre, hogy ellensúlyozza a repülésével járó káros szén-dioxid-kibocsátást.

Wevelgem, 2021. augusztus 18.
A belga-brit Zara Rutherford ultrakönnyű, Shark repülőjével felszáll a Kortrijk-Wevelgem repülőtérről a belgiumi Wevelgemben 2021. augusztus 18-án. A 19 éves nő rekordot akar beállítani azzal, hogy egyedül repüli körbe a világot. A tinédzser saját maga finanszírozza majd az utazást, szponzorok segítségével, és reméli, hogy körülbelül két-három hónap alatt teljesíti az utat. A világrekordot jelenleg Shaesta Waiz tartja, aki 30 évesen repülte végig az utat.
MTI/AP/Virginia Mayo
A belga-brit Zara Rutherford ultrakönnyű, Shark repülőjével felszáll a Kortrijk-Wevelgem repülőtérről a belgiumi Wevelgemben 2021. augusztus 18-án. A 19 éves nő rekordot akar beállítani azzal, hogy egyedül repüli körbe a világot. A tinédzser saját maga finanszírozza majd az utazást, szponzorok segítségével, és reméli, hogy körülbelül két-három hónap alatt teljesíti az utat. A világrekordot jelenleg Shaesta Waiz tartja, aki 30 évesen repülte végig az utat. MTI/AP/Virginia Mayo
Címlapról ajánljuk
A határ a csillagos ég - jelentette ki Orbán Viktor Bécsben
Új EU-frakció

"A határ a csillagos ég" - jelentette ki Orbán Viktor Bécsben

Új szövetség jött létre Európában három párt részvételével. Ez hazafias erőkből formálódik, és alapítói vezető szerepet játszanak országaikban. Más pártokat is várunk, hogy közösen, egyesült erővel biztosítsuk Európa jövőjét - mondta Herbert Kickl, az Osztrák Szabadságpárt elnöke Bécsben, miután Orbán Viktor miniszterelnökkel, a Fidesz elnökével, és Andrej Babissal, a cseh ANO vezetőjével találkozott.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.01. hétfő, 18:00
Orbán Balázs
a miniszterelnök politikai igazgatója, az MCC kuratóriumának elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×