eur:
394.88
usd:
367.63
bux:
71456
2024. július 2. kedd Ottó
Steven Seagal amerikai színész, harcművész távozik az orosz külügyminisztériumból Moszkvában 2018. november 9-én. Vlagyimir Putyin orosz elnök két éve személyesen adott orosz állampolgárságot a színésznek. Seagal augusztus óta az Amerikai Egyesült Államok és Oroszország közti viszony elmélyítéséért felelős különleges megbízott. A színész feladata a két ország humanitárius ügyekkel kapcsolatos együttműködésének javítása, illetve a kulturális, művészeti vagy ifjúsági ügyeik elmélyítése.
Nyitókép: MTI/EPA/Jurij Kocsetkov

Steven Seagal beszállt az orosz pártpolitikába is

A színész öt éve orosz állampolgár, most egy a Kremlt támogató pártba is belépett.

Megkapta Steven Seagal tagsági kártyáját a Csak Oroszország – Hazafiak – Az Igazságért nevet viselő csoportosulásban: a pártszervezet nemrég jött létre, amikor három baloldali párt olvadt egybe. Mind a három párt Vlagyimit Putyin politikáját támogatja.

A 2016 óta orosz állampolgársággal rendelkező Seagal a párt színeiben azt a javaslatot tette, hogy a környezetet károsító üzleti vállalkozásokkal szemben keményen lépjenek fel a jövőben – írja a Reuters.

"Ha nem tartóztathatjuk le az embereket, csak megbírságolhatjuk őket, akkor úgy érezhetik, valószínűleg több pénzt keresnek a környezetszennyező dolgok előállításával"

– mondta köszöntőjében egy pártrendezvényen.

A pártszövetség a parlament alsóházának egyik frakcióját irányítja, az őszi parlamenti választásokon is részt tervez venni.

Az ünnepségen Seagal a párt egyik vezetőjével, Zahar Prilepin orosz íróval mutatkozott, aki a kelet-ukrajnai oroszbarát szeparatisták hadseregében szolgált, és elismerte, hogy egy harci egység parancsnoka volt a hét év alatt 14 ezer ember halálát okozó konfliktusban.

2018-ban Oroszország megbízta Seagalt, hogy javítsa a humanitárius kapcsolatokat az Egyesült Államokkal, mivel a két ország közötti kapcsolatok a hidegháború óta a legrosszabbra romlottak. Május elején Seagal orosz képviselőként Venezuelába látogatott, és egy szamurájkardot ajándékozott Nicolas Maduro venezuelai elnöknek.

Minden Infostart-cikk a koronavírusról itt olvasható!

Címlapról ajánljuk
A németeket Schöder politikai öngyilkosságára emlékezteti Macron öngólja

A németeket Schöder politikai öngyilkosságára emlékezteti Macron "öngólja"

Aggodalom és megdöbbenés Berlinben az előre hozott francia nemzetgyűlési választások első fordulójának eredményei és a második forduló lehetséges kimenetele miatt. Német kormánypártok vezető politikusai vélekednek úgy, hogy Emmanuel Macron francia államfő a választások kiírásával "öngólt" rúgott, és Németország legfontosabb uniós partnerét politikai elszigetelődés fenyegeti.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.03. szerda, 18:00
Giró-Szász András
politikai tanácsadó
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×