eur:
394.73
usd:
366.8
bux:
71643.9
2024. július 3. szerda Kornél, Soma
Nyitókép: Nébih/YouTube

Tonnányi élelmiszer ment a szemétbe egy boltban a Nébih-ellenőrzés után – videó

Egy Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei élelmiszerüzlet ellenőrzése során több, mint 1,2 tonna, élelmiszer-biztonsági szempontból kifogásolható élelmiszert vontak ki a forgalomból a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) szakemberei.

A helyszíni ellenőrzése során összesen 41 tétel élelmiszer (például hús és húskészítmények, kefir, joghurt, tejitalok és egyéb tejtermékek) kapcsán intézkedtek a szakemberek.

A problémás élelmiszerek közül 365,19 kg lejárt fogyaszthatósági idejű, 181,04 kg lejárt minőségmegőrzési idejű volt, továbbá 702,77 kg nem nyomon követhető terméket is találtak az ellenőrök.

A kifogásolt élelmiszerek egy részét a forgalom előtt nyitva álló eladótérben, másik részét a raktárban tárolták, elkülönítés és a forgalmazást tiltó jelölés nélkül.

A hatóság összesen 41 tétel élelmiszer forgalomból való kivonását rendelte el azonnali hatállyal és tiltotta meg a forgalomba hozatalát.

Az élelmiszer-vállalkozó az érintett élelmiszerek elszállításáról a hatósági ellenőrzés ideje alatt gondoskodott.

Az érintett vállalkozás adatai megtalálhatók a jogsértés listán.

Címlapról ajánljuk
Gálik Zoltán a Patrióták Európáért szövetségről: sok a kérdőjel, de akár teljesen új színezetet is adhatnak az EP-nek

Gálik Zoltán a Patrióták Európáért szövetségről: sok a kérdőjel, de akár teljesen új színezetet is adhatnak az EP-nek

Az 1970-es évek vége óta egyre több politikai kompetenciát szerzett az Európai Parlament, és frakcióinak – az Európai Tanács mellett – jelentős szerep jut az uniós jogalkotásban – mondta az InfoRádióban a Budapesti Corvinus Egyetem docense. Gálik Zoltán hozzátette: az EP-képviselőknek a politikai közösségformálás szempontjából is nagyon fontos a frakciótagság.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.03. szerda, 18:00
Giró-Szász András
politikai tanácsadó
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×