eur:
396.84
usd:
355.48
bux:
74510.83
2024. szeptember 29. vasárnap Mihály
A Külgazdasági és Külügyminisztérium által közzétett képen Szijjártó Péter miniszter felszólal a Medef francia üzleti szövetség párizsi fórumán 2021. február 4-én.
Nyitókép: Borsos Mátyás

Pénteken beoltják Szijjártó Pétert

Van egy vakcina, amit a többinél jobban szeretne, de nem fog válogatni.

A külgazdasági és külügyminiszter a lett LTV-nek nyilatkozott, amit az ATV vett észre. Szijjártó Péter közölte: pénteken fogják beoltani és minden olyan vakcinát elfogad, amit magyar szakértők engedélyeztek, de leginkább Szputnyik V-t szeretne.

A tárcavezető a műsorban a keleti oltásokkal kapcsolatban hangsúlyozta, a magyar szakértők Oroszországba és Kínába egyaránt ellátogattak, megkapták a szükséges dokumentumokat a vakcinákról, “mintavételes ellenőrzéseket végeztek, és ez alapján úgy döntöttek, hogy ezek az oltások biztonságosak és hatékonyak" - hangsúlyozta a miniszter, hozzátéve, hogy a vakcinákat nem szabad ideológiai prizmán keresztül szemlélni.

Szijjártó Péter tavaly novemberben egyébként átesett a koronavíruson, a folyamatosan tesztelt, sokat utazó miniszternek Thaiföldön lett pozitív a tesztje.

Orbán Viktor miniszterelnököt február végén oltották be, ő a kínai Sinopharm vakcináját kapta meg.

Címlapról ajánljuk
Történelmi győzelem küszöbén az Osztrák Szabadságpárt - Nagy vesztes a kancellár párja

Történelmi győzelem küszöbén az Osztrák Szabadságpárt - Nagy vesztes a kancellár párja

A hivatalos előrejelzések szerint történelmi győzelmet aratott a vasárnapi osztrák parlamenti választáson az illegális bevándorlás ellen harcot hirdető radikális jobboldali Osztrák Szabadságpárt (FPÖ). A belügyminisztérium által közzétett, az eddig összeszámolt szavazatokon alapuló adatok szerint a Szabadságpárt korábban még nem szerepelt olyan jól, mint most. Ugyanakkor a legnagyobb vesztes Karl Nehammer kancellár pártja, az Osztrák Néppárt (ÖVP). Végeredmény késő estére várható.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.30. hétfő, 18:00
Kövér László
az Országgyűlés elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×