eur:
394.97
usd:
368.65
bux:
72094.79
2024. június 30. vasárnap Pál

Később tartják meg egy skandináv állam helyhatósági választásait

Finnország így döntött, áprilisban kellene.

A koronavírus-járvány miatt június közepére halasztják a jövő hónapban esedékes helyhatósági választásokat Finnországban, mert attól tartanak, hogy a fertőzöttek számának megugrása miatt alacsony lesz a részvétel, és a voksolás után még jobban felgyorsulna a járvány terjedése.

A halasztást Anna-Maja Henriksson igazságügyi miniszter jelentette be szombaton.

Finnország a járvány által legkevésbé érintett európai országok egyike, de a hatóságok aggódnak amiatt, hogy az utóbbi időben megugrott a fertőzéses esetek száma, és felbukkantak újfajta vírusvariánsok, elsősorban a fővárosban, Helsinkiben és a környékén.

Az április 18-ra tervezett helyhatósági választást június 13-án tartják meg - mondta Henriksson, aki szerint alááshatta volna a választás legitimitását, ha túl sokan maradnak távol az áprilisi voksoláson.

A tíz finn parlamenti párt közül kilenc egyetért a halasztással. Egyedül a Finnek (korábban Igazi Finnek) jobboldali párt tartaná meg az eredeti időpontban a választást.

A járvány kezdete óta az 5,5 milliós Finnországban 61 552 ember kapta el a koronavírus-fertőzést, 767-en haltak bele a vírus okozta Covid-19 betegség szövődményeibe, és jelenleg 239 embert ápolnak kórházban.

Minden Infostart-cikk a koronavírusról itt olvasható!

Címlapról ajánljuk

"A határ a csillagos ég" - jelentette ki Orbán Viktor Bécsben

Új szövetség jött létre Európában három párt részvételével. Ez hazafias erőkből formálódik, és alapítói vezető szerepet játszanak országaikban. Más pártokat is várunk, hogy közösen, egyesült erővel biztosítsuk Európa jövőjét - mondta Herbert Kickl, az Osztrák Szabadságpárt elnöke Bécsben, miután Orbán Viktor miniszterelnökkel, a Fidesz elnökével, és Andrej Babissal, a cseh ANO vezetőjével találkozott.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.01. hétfő, 18:00
Orbán Balázs
a miniszterelnök politikai igazgatója, az MCC kuratóriumának elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×