eur:
395.84
usd:
369.22
bux:
72001.17
2024. július 2. kedd Ottó
Anthony Fauci, az allergológiai és fertőző betegségekkel foglalkozó országos intézet (NIAID) igazgatója, a koronavírus-járvánnyal kapcsolatos intézkedéseket irányító elnöki munkacsoport volt tagja a képviselőház egészségügyi, oktatási, munkaügyi és nyugdíj-bizottságának a koronavírus-járvány elleni védekezésről tartott meghallgatásán a törvényhozás washingtoni épületében, a Capitoliumban 2020. szeptember 23-án. Fauci bejelentette, hogy az idei év végére a kormány tudósai talán tudni fogják, hogy van-e biztonságos és hatásos vakcinájuk a koronavírus ellen.
Nyitókép: MTI/EPA/Washington Examiner pool/Graeme Jennings

Lehet, hogy marad a maszk jövőre is az amerikaiak számára

Elképzelhető, hogy az amerikaiaknak még 2022-ben is maszkot kell viselniük, még akkor is, ha a koronavírus-járvány miatt bevezetett korlátozásokat enyhíti majd az Egyesült Államok – mondta Anthony Fauci, Joe Biden amerikai elnök egészségügyi főtanácsadója a CNN hírtelevíziónak.

Ugyan az igazolt fertőzöttek napi száma folyamatosan csökken az Egyesült Államokban, továbbra is amerikaiak ezrei halnak meg naponta a koronavírus miatt. Az ország lakosságának alig több mint 5 százalékát oltották be eddig a vakcina mindkét adagjával. Joe Biden egyik kiemelt célja, hogy felgyorsítsa az oltások beadásának ütemét, a szövetségi államok vezetői pedig egyre több adag vakcinát igényelnek, hogy megpróbálják megakadályozni a járvány terjedését, amely eddig mintegy félmillió emberéletet követelt az Egyesült Államokban.

"Ez a félmilliós szám szörnyű történelmi mérföldkő" -– mondta az amerikai kormány koronavírus elleni munkacsoportjának virológusa. Arra a kérdésre, hogy az amerikaiak várhatóan továbbra is maszkot viselnek-e majd a következő évben, Fauci azt válaszolta: "lehetségesnek tartom, hogy ez a helyzet". Hozzátette, hogy ez függ például az újabb variánsok elterjedésétől is.

Az NBC amerikai televíziónak adott interjújában a szakember arról is beszélt, hogy túl korai lenne pontosan meghatározni, az Egyesült Államok mikor érheti el a teljes immunitást. A Fox News televízió egyik vasárnapi műsorában pedig azt mondta:

az, hogy Egyesült Államokban élőknek szükségük lesz-e később emlékeztető oltásra, attól függ, hogyan alakul az úgynevezett dél-afrikai mutáció elterjedése.

"Míg a jelenleg rendelkezésre álló vakcinák úgy tűnik, védettséget adnak az egész országban elterjedő brit variánssal szemben, addig kevésbé védenek a dél-afrikai változat ellen, amely egyelőre nem domináns" – mondta a virológus. Anthony Fauci hozzátette: "ha ez a változat dominánsabbá válik, akkor lehet, hogy be kell szereznünk a vakcina egy olyan változatát, amely kifejezetten a dél-afrikai mutáció ellen nyújt védettséget."

Minden Infostart-cikk a koronavírusról itt olvasható!

Címlapról ajánljuk
Patthelyzet a választások miatt: a szakértő szerint leállhat Franciaország

Patthelyzet a választások miatt: a szakértő szerint leállhat Franciaország

A Mathias Corvinus Collegium Európai Tanulmányok Műhelyének kutatója szerint már az első választási forduló után biztosra vehető, hogy Emmanuel Macron nem tud többséget alakítani a francia nemzetgyűlésben, egy esetleges koalíció létrejötte pedig egyrészt kétséges, másrészt törékeny lenne. Yann Caspar arról is beszélt az InfoRádióban, hogy erőszakos eseményektől tart.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.02. kedd, 18:00
Yann Caspar
a Matthias Corvinus Collegium Európai Tanulmányok Műhelyének kutatója
A piac végül csak legyőzte Erdoğant: Törökországba visszatért a józan ész

A piac végül csak legyőzte Erdoğant: Törökországba visszatért a józan ész

Feladta a minden közgazdasági racionalitást mellőző kísérletét Erdoğan török elnök, amely szerint a magas infláció ellen alacsony kamatokkal lehet harcolni. Újraválasztása után egykori Wall Street-i bankárokat ültetett a jegybank és a pénzügyminisztérum élére, és szabad kezet adott nekik a korábbi gazdaságpolitikai hibák kijavítására. A gazdaságpolitika döntéshozói nagy lendülettel álltak munkába, és a piac ezt látványosan díjazza. Ám az is látszik, hogy a bizalom nem állt helyre a török vezetés kapcsán, a kockázatokat nem is szabad alábecsülni.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×